11 January 2009

Inspirasi Aizat...

Gemuk... gemuk... gemuk...

Masalah yg mmg dah lama SOT tanggung.. sepanjang SOT hidup ni, SOT rasa SOT hya kurus masa ting 4 dan 5.. tu pon sbb duk kat asrama...

Lepas jek SPM, duk kat umah, badan mengembang semula, hinggalah sekarang...

Mcm2 jugak usaha yg dibuat.. termasuklah minum teh langsing.. tapi tak pernah berhasil (pil kurus tak pernah try, takut rosak buah pinggang)...

Seperti tahun2 yg lepas jugak, azam tahun ni nak turunkan berat badan...

Aizat AF5, menjadi inspirasi.. yelah dier yg dulu nyer gemuk... skrg dah kurus...





Katanyer dier mengamalkan jogging setiap petang....

SOT pon mengambil amalannyer...xtually SOT dah start jogging petang2 ni sejak mula masuk keje dulu...cuma dulu tak ah kerap....

Lokasi jogging di Taman Bandar, Atabara Kuantan... track mengelilingi tasik sejauh lebih kurang 800 meter @ 2 padang bola...lebih kurang ah..setiap petang jam 5.30ptg till 6.30ptg (klu nak jumpe, SOt mmg ader kat saner)

Masa mula start dulu, separuh track pon SOT tak larat tau.. ye ah bawak kandungan 3 bulan (heheheh) berat... tapi skrg 2 pusingan tanpa henti pon ok lagi... pastu campur ah satu pusingan lagi henti2...

Tapi tak tau ah, bleh berhasil ke tak usaha SOT ni... risau jugak naik pelamin nnt perut boroi...huhuhu

Korang semua doa2kanlah SOT mencapai matlamat nak turunkan berat badan tahun ni...

Chaiyok...chaiyok...

9 comments:

al-hussaini said...

yg penting makan malam sebelum pukul 7..paling lewat pun sebelum kul 8...

then, kalau makan tu, jgn makan terus banyak...susah perut nak menghadam...yg baiknya, makan ckit tapi kerap...

kalo nak hmpr2 nak kawen ni..erm..jgn la minum air yg berais...jgn sesekali order lar...bykkan minum air suam..jgn makan berulamkan air..minum air selepas 10 minit makan..atau lebih dr tu...lagi bagus...

zuhaimi zul said...

wah, bagus2... petua yg bagus...

utk pengetahuan ko, aku dah stop minum ais sejak bertunang...

cuma kadang2 ader jamuan, pecah pantang jugak..hehehhe

Faisal Admar said...

banyakkan bersenam. jogging bagus. badminton pun bagus. tapi kena buat betul-betul la.

nak kurus ni bergantung juga dengan metabolisma badan kita. ada yang tinggi ada yang rendah :)

nurul aziyana said...

cr aku..lg nk kurus lg aku makan...hahahah..ikut la cr aku..berkesan weih..ngeh2

zuhaimi zul said...

to faisal:
InsyaAllah, aku cuba utk maintain berjogging every day... ops, hari ni hujan plak...tau tak camner nak tingkatkan metabolisme badan..

to aziyana:
klu aku ikut cara ko, mau mengembang mcm buah kembang semangkuk...huhuhu

myZone | When Anuar opens to public said...

insyaAllah, dimana ada usaha maka ada hasilnya tak lama lagi...caiyok2! ;)

zuhaimi zul said...

to anuar:
hope so...takde petua ke?

Sakura said...

nak join nak join :P

zuhaimi zul said...

to sakura:
jom ah kiter usahakan beramai2...heheheheh...

thank sbb singgah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...