19 January 2009

Cerita pagi isnin....


Kenal tak pada CAK ni?... Pada yg mmg telah lama mengenali SOT, CAK mmg serasi ngan SOT.. Keter ni SOT dah guna sejak Semester akhir pengajian di peringkat Sarjana Muda dan sepanjang pengajian di peringkat Sarjana.....

Wira putih ni, keter mama SOT sebenarnyer... SOT just tumpang guna jek.. Byk jugak kenangan bersama dengan keter kesayangan ni... walau sejak akhir2 ni sering jek demam selesema, tapi SOT sayang pada keter ni....

Pagi isnin (19 Februari 2009), mcm isnin yg biasa... Sejak jam 6.15 pagi SOT bangun n buat segala tuntutan yg sewajarnyer... 7.00 pagi bertolak ke tempat kerje ( dari rumah mama, memandangkan mlm sebelumnyer sibuk tgk AJL, jd tak balik ke kuarters)...

Setibanyer jalan masuk ke POLISAS, kelihatan kereta sesak sekali... "apsallah hari ni byk plak keter yg masuk ke Poli.."...

Tetiba...kebabooommmm (sound efek yg kureng sesuai)... sebuah motor langgar belakang keter SOT... terterap budak tu atas bonet CAK... Alamak....

SOT turun jek keter, tak kisah sgt pasal keter tu, tapi budak tu lebih penting... " Ok ke ni?".. " saya OK cik. Cik mintak maaf"...

Masa tu barulah SOT tgk apa dah jadi ngan keter... abis kemik bumper belakang...Adui, hari ni dapat gaji, hari jugak nak xcident...huhuhu...

Memandangkan budak yg langgar keter SOT tu student di JKE jugak, so, SOT arahkan dier jumpe SOT di pejabat jek.. (kire settle ah)...


Kesian CAK...dah 2 kali kena langgar...


Kesan tayar motor masih kelihatan..huhuhuhuhu

12 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

haiyo...baru dpt gaji dah kuar duit bayar repair kete plak...malang x berbau...huhu

zuhaimi zul said...

tulah pasal... abis badget nak beli kasut baru, jaket padini baru... huuhuhuhuhu....

Cik Oren said...

o0o ciannyer..cmner dak tu leh terlanggar plak..adeyh..

ank sapo yg bersalah ni..:D

nway saje je singgah..salam kenal:)

zuhaimi zul said...

biasaklah pagi2...semua org bergegas nak ke tempat kerje... bebudak ni plak berkejar nak masuk kelas takut lewat, pastu, buntut keter zul jugak jadi mangsa..huhuhhuhu

terima kasih ah sbb sudi singgah...singgah ah selalu...

Faisal Admar said...

adoi. macam mana tu? tapi dia salah kan. hmm. pening gak kalau kena macam ni

zuhaimi zul said...

klu ikut, mmg salah budak tu.. tapi susah nak berkira sgt ngan student sendri...

pening gak.. mau 3 - 4 ratus gak abis....

Remy.com said...

terterap budak tu atas bonet?
huhu, ciannyer...

sabar jer k, maybe ader hikmah d seblik kejadian, cewwah...

zuhaimi zul said...

harap2 camtu ah... maybe jugak tragedi ni penghapus dosa...

huhuhuhu

SWEETALIA said...

hmm...bukan takat apus dosa...dia nak suruh beli keta baru sekali...hehehe

fADzly (wAK) said...

beli keter kebal je..haha

Afiq said...

cantik keta...
nk pinjam boleyy....
lalalalal

zuhaimi zul said...

sweetalia, keter baru tu on the way... nnt klu dah ader, mau zul tayang kat blog ni 2 3 entry..hehehhe (tahun biler lah agaknyer)

wak, keter kebal? emmm nak perang kat GAza ke?

afiq, nak pinjam ke... adui, dah kemik bagai, still nak pinjam?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...