07 January 2009

Coffee Talk at Starbuck...

Hari ni, mcm biasa, tiada apa yg perlu dikerjakan sgt... Pagi2 just kemas meja kerja...

Dalam kul 10, meeting perolehan (berjaya ah jugak membelanjakan peruntukkan 200K)...

Petang, bergotong royong menyiapkan tempat utk perhimpunan bulanan esok (8 jan 2008)... Jabatan Elektrik sebagai tuan rumah... SOT ditugaskan sebagai AJK Protokol, mende alah yg dari belajar lagi SOT dah buat...

Abis jek buat kerje2 yg patut, on the way nak balik, Nana ajak plak gi Starbuck, East Course Mall Kuantan... katanyer ader Coffee Talk. (mende alah aper pon SOT tak tau)... tapi sbb ader survinior, apa salahnyer pegi jap...

Sampai jek kat Starbuck tu, takde plak gaya2 ader seminar... semua org duk minum kopi tanpa perasaan nak ader seminar kat situ... Pastu Nana gi ah jumpr manager (KAk Sal) tya kot2 ah kitorang salah tarikh...

Ternyata takde yg salah pon... cuma belum mula...



Pendekkan cerita, Coffee Talk tu bermula jam 5.45pm, disampaikan oleh Mr Cris dari Starbuck KL...

Isi kandungannyer termasuklah, asal usul kopi, sejarah starbuck, Geografi dan kopi, mcmne nak hasilkan kopi yg berkualiti, ilmu menilai rasa kopi dan teknik minum kopi...

Bagus jugak mende alah ni... byk jugak ilmu yg SOT dapat... dan rasa mcm pro plak pasal kopi biler SOT dan berjaya describe pasal kopi mcm pakar kopi...

Satu perkara yg SOT nak kongsi ngan korang semua, klu nak nikmati kopi cara org US, jgn masukkan gula atau creamer... tapi minum kopi bersama kek buah atau biskut.. makan sedikit kek buah, kunyah sahaja jgn telan... minum sedikit kopi dan mix kan bersama kek tadi di dalam mulut.. mmg best minum kopi cara ini..

Satu lagi, diakhir Talk tu, SOT telah membuat perbandingan antara kopi berkualiti ngan kopi segera yg dijual di kedai2... mmg jauh sekali bezanyer...

Sampai saat SOT menulis entry ni, masih terasa lagi 4 jenis kopi yg dijadikan demo kat tekak SOT...

ish ish ish... kopi oh kopi.....

Akhirnyer, sebelum balik, SOT, NAna, Tilka dan Rin mendapat 1 mug, 1 bungkus kopi, kek buah dan beg kertas yg menawan...Alhamdulillah...

4 comments:

aziyana said...

Starbuck is included in the list of brands found out to DONATE money to ISRAEL ARMY..

zuhaimi zul said...

alah aku tak kuarkan sesen pon...

diorang jek yg bagi hadiah...

tak salah kan menuntut ilmu...

aziyana said...

menuntut ilmu tu xsalah..tp kene la tau siap starbuck tuh

Sarah Ismail said...

ye ker? aku br je berangan2 nak p sane.. nak merase kopi yg zul kate sedap tue.. (w/pun aku tak berape gemar minum kopi pun). akhirnyer, terpakse la aku batalkan niat aku tu... huhuhu..

thanks mc na sbb kasi tau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...