06 November 2009

Ke mana Isteriku?

Perjalanan Sabak Bernam ke Kuantan selalunyer memakan masa hampir 5 jam... tapi semalam aku hanya mengambil masa 4 jam jek (termasuk berhenti di R&R Temerloh)... Aku tak sedar, laju sgt ker aku drive b.city aku tu... yang aku sedar, aku drive bersendirian... eh, mana isteri aku?

Emm, korang jgn panik plak... ini bukan kesah suami tertnggal isteri kat R&R atau suami yg terlupa isterinya kat tandas... tapi ini kesah suami yg terpaksa meninggalkan isterinya kerana kerjaya...

Akulah 'weekend husband'...huhuhuhu....
Note: aku bekerja di Kuantan n wife bekerja di Sabak Bernam.

Suatu masa dahulu, aku rasa, menjadi weekend husband bukanlah sesuatu yg teruk sgt...'alah jumpa seminggu sekali, rilek ah... aku nnt nak jumpa 2 minggu sekali jek'... saper yg cakap tu? saper lagi, aku ah... tapi tu kata2 sebelum kawin... but bila dh kawin, mak aih, sengsara beb...

Malam tadi malam pertama sejak aku berkahwin yg aku kena tido sorang2... adui, mmg sengsara... aku pandang almari nmpak b.gurl kemas baju, pandang meja mekap nmpak b.gurl duk bersolek... tgk bantal sebelah nmpak b.gurl tgh baring... tapi nmpk je ah...jasad nyer takde...ANGAU...


Waktu itulah baru aku sedar, aper perasaan suami2 n isteri2 yg hanya dapat berjumpa pada hujung minggu... sebelum ni aku terlalu bongkak merasakan diri dapat handle perasaan tu dengan mudah... but aku hya insan lemah...

Kalau ikut perancangan, aku hya akan berjumpa b.gurl pada 20hb nov ini... hari ni baru 6 Nov... adui, sangap... emmm, apo nak buat, nasib badan...


Catatan SCHA: Sayang, saat ini Bi sgt2 merindui syg... marilah kiter sama2 berdoa agar kiter dapat menjadi seperti suami isteri yg lain yg dapat menjalani hidup berkeluarga 365 hari setahun, bukan hya berumahtangga di hujung minggu...AMIN

7 comments:

BULLET said...

jiwang teramat sangat ni...nak print la pastu nak bagi mama ngan abah bace...sure hot ni...hahaha...dulu mengate gua jiwang kat blog ye bro...sekarang ni sape yang jiwang lebih ha? huahahahahaha...xkire, nak print jugak, nak print jugak...

dan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
dan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zul said...

print ah... takyah print pon mama n abah dah tau dah anak diorang ni duk angau sbb bini jauh...huhuhu...

ko belagak ek, mentang2 bini ko dekat, hari2 leh jumper...

klu ko jadi cam aku ni baru ko tau angau tak angau...

xeea said...

kah kah kah
welcome to the club!

rasakan ko.
baru tau mcm mana rasenya,kan? :p

aku nih dah laluinye dekat setaun. ulang alik tabur duit atas jalan tu, lumrah. airport & stesen bas dah jadik rumah nombor 2. tido sorang2 mengigau mlm2, lali dah.

so, bertabahlah ye bro!
perjalanan masih jauh. heeeee

BULLET said...

dah tu pindah je la...keje kat sabak bernam. ape susah kan...xkan nak dok kuantan jugak?

zul said...

xeaa...huhuhuhu, bagi ah tips skit camno aku nak lalui keadaan ini..huhuhu

bullet...masih dalam proses dan perbincangan. klu aku keje sabak, saper nak jaga mama ngan abah kat sini.. harapkan korang, senulan sekali je ah.. kak ina? emmm, cuti pon tak menentu...huh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...