12 November 2009

Aku makin garang?

Ni gambar aku yg paling garang...garang tak?

Semalam sewaktu bermanja2 dengan isteri (melalui telefon je...) timbullah satu isu...

"Student ckp Bi makin garang sejak kawin ni"
"Org pon diorang ckp camtu gak"

Persoalannya... betul ke aku makin garang? Atau bebudak ni sajer jek nak kenakan aku... yelah sejak aku kawin ni, asyik kena usik ngan member n student dlm pelbagai perkara...

Kes 1 - Dewan Kuliah 1
Aku duk lepak2 memantau pilihanraya kelab elektron... tetiba bunyi bising dalam dewan kuliah... bunyi pelajar menggunakan radio dalam volume tinggi... Aku masuk dewan n tgk jek gelagat diorang... biler diorang pandang aku, masing2 dah gelabah... aku just tya "kelas apa skrg ni?" ... diorang dah pucat... Garang ke aku ni?...

Kes 2 - Makmal C401
Amali 7 IC design... aku tak byk bagi arahan, yelah aku dah ajar diorang cara guna trainer CPLD... lagi pon En Shariff yg take over class tu... aku byk senyap n wat memek muka jek... bebudak ni mcm blur sgt, seolah2 diorang tak pernah jumpa alat2 tu... biler diorang tya aku camner nak wat, aku just buat muka tak puas hati n tak cakap apa2 pon.. tetiba kuar suara dari celah2 student tu... " Encik ni makin garang ah skrg"..... Garangkah aku?....

Kes 3 - Bilik Mesyuarat JKE
Mesyuarat Kelab Elektron... antara kata2 aku yg aku anggap seloroh semata2...
"Kalau korang semua tak alert ngan tugas korang, aku rotan sorang2"
"Ni klu AJK lambat naik pentas aku sepak jek"
(jgn salah anggap, bahasa kau lain skit klu mesyuarat kelab, sbb we all bersikap lebih kepada kawan2)...
Tetiba Mantan Timb Presiden Kelab bersuara, " Encik ni sejak kawin, skit2 rotan, skit2 sepak... makin garang ah skrg ni".... Aku ni Garang ke?

U all nilai ah sendiri....

Catatan SCHA: Bi tak garang kan syg...manja ader lah...hehehheeh

12 comments:

BULLET said...

garang siot...org kampung pun dah cakap pokcik ni garang...org kuantan pun same...

zul said...

yolah tu... pepandai jek ko...

Miss Nurul said...

kalo tgk dr pic tu... nmpk jgk la mcm garang.. huhuhu

kalo kt skolah2 dulu..cikgu garang ok la.. mmg patotla kan..

tp lecturer, jarang la yg garang... yela student smua dah besar2 kan...

tp kalo setakat 'nampak je garang' xpela. jgn btol2 garang dh la..hihi

(amende la melalut ni ek..huhu)

syaf said...

ntah...garang ler jugak 2..
maybe dulu kaw x garang cam 2 kowt...

aku pon takot r wey..muahhah
cube kaw control cikit2 kew...
patot lagi dah kawen lagi cerie..ko ni

zul said...

miss nurul: garang ker... akulah pensyarah yg paling tak pandai nak marah student... bleh plah di cop garang...hehehhe

syaf: mana der..aku ceria apa hari2... cuma sangap skit jek..

Aujinz said...

Perghh.. gambo brutal...
garang garang.. sungguh garang....

zikrialias said...

perkara besa la bile dah kawen(macam la aku dah kawen)huuhhuhu....ni mesti kes rindu ni...sbb tu jadi garang kot....hua..hua..hua...

zul said...

aujinz: ye ke brutal.. aku rasa, wajah aku selembut bayu.. sesuci salju...heheheheh

zikri: tau takper...

fADzly (wAK) said...

garang ke ko ni zue??
ahaks

zul said...

ahaks... ko tau ah aku camno...

~AmyLiana8886~ said...

garang ke cmtu? conpiuh..

xeea said...

wowowowo.
memule kenal ko dulu mmg garang kot. heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...