11 November 2009

HBO vs FBI .... plez... melampau...

HBO (susah tul nak cari pic mamat ni)

VS

FBI

Amaran: Entry ini hasil ilham adik ipar ku tersayang En Bullet yang aku garapkan mengikut emosi aku plak... terdapat sedikit elemen mengutuk insan lain dalam entry ini... mereka yg tidak suka adegan kutuk mengutuk sila jangan baca...hehe

Setiap pagi aku ke pejabat sekitar jam 7.45 pagi n sampai di pejabat sekitar jam 8.15 pg... masa yang diambil 30 minit... driving klu duk melangut jek tak best kan...kena ah dengar2 radio jugak... radio pilihan tentulah radio no 1 negara Hotfm...

Pastinyer aku peminat setia AM Crew FBi dan Fafau... Malangnyer, sejak minggu lepas Fafau tak bertugas since dier tercedera main futsal dan lututnya wajar dibedah (wajar tu...)....

PAda mulanya, produser Am Crew si Suraya yg ganti... aku bleh blah lagi ah... kire oklah tu, Suraya pon not bad gak even dier punyer suara KURENG komersil skit... tapi still happenning lagi...

Tup tup, hari isnin minggu ni, aku dahlah tengah sangap, lemau, angau... bleh plak kat radio kuar sore en Halim Osman (HBO) yg perasan macho itu... aduhhh... sakit telinga pokcik ni mendengarnyer....

Pada mulanya aku ingat utk hari isnin tu jek as guest ke apa ke... skali2 sampai hari ni suara duk kuar lagi... dah lah wat lawak bodoh, cakap pon control macho... aduhhh... ko tu lepak kat radio yg lebih hangat dari biasa... bukan Radio Pilihan Anda (sori RTM, heheheh).... kena ah ceria skit... Sedang FBI tu punya ah happening, ikhlas jek perasaan cerianyer... apa daaa...

PAstu, lebih melampau lagi biler peminat setia en HBO ni bleh plak telefon, siap terharu lagi sbb en HBO ke udara semula... peminat dier sah2 ah geng2 PAKCIK2 yg dah pencen... pastu mulalah en HBO ni berlagak plak siap ingat lagi tarikh lahir pakcik tu..cesss...

Tapi aku suka satu momment tu, biler en HBO ni baca SMS yg ckp En HBO tak sesuai kat Hotfm di gandingkan ngan FBI...en HBO ni bleh plak baca dalam nada merajuk... FBI pon pujuk lah (padahal dalam hati...alamak, matilah fitnah...ampun)....

Nway, aku skrg ni tak dengar Hotfm dah, aku lompat2 siaran... mana yg ader lagu best aku dengar, pastu tukar channel lain plak... Fafau kembalilah ko segera, aku tak sanggup melihat kemelampauan keadaan di Hotfm skrg ni...

En Sellan Paul, tolonglah...klu ko nak berkroni pon, plez ah ikut selera pendengar... ko tu bos radio no 1 negara, kang tak samapai setahun jadi no 1 dan jatuh no 18...baru ko tau... plez take note yek...

Catatan SCHA: B.Boy vs B.Gurl... gandingan serasi walaupun melampau..heheheheh

8 comments:

BULLET said...

ish2, ejaan banyak salah...cmane nak tande buku student ni...mmg xpatut...bukan gune typewriter pun...tapi laptop...xde pun gune liquid paper...improve ye

Aujinz said...

AKu jalan jalan.. aku sesat.. aku nampak signboard sebab tue aku leh sampai sini...

Memang tak best.. HBO tak sesuai jadi AM Crew.. sangap aku nak drive pepagi buta gie opis..

help help...

zikrialias said...

hahaha...aku suke la bace entry ni....HBO tu kalo cakap macam orang xde gigi je...control habessss.....memang kene "potong" la die tu....huhuhu

zul said...

bullet: sori ah byk salah eja...almaklumlah takde editor kat sini... taip jek ikut firasat hati..aduhhhh

aujinz: thank sebab sudi singgah... aku pon sangap abis2an

zikri: potong..potong..potong...hehe .. jumpa 17hb nnt ek...

Miss Nurul said...

yupss sokong....

gandingan yg x best...

hotfm x lg jadik peneman pagi nk pi keje..

huhuhuhu............

zul said...

samalah kiter...

zikrialias said...

ok bereh...jumpe 17 ni...skang dah ade kt poli kot....heheh

zul said...

uishh, dah ader kat poli tak reti2 nak belanja aku...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...