08 November 2009

Hari Terakhir...

Huh?... jgn terkejut, takde yg suspen pon berkaitan tajuk entry ni... sajer jek amik tema 'terakhir' ni... macam Yasin Terakhir, Talkin Terakhir, Perempuan Melayu Terakhir dan macam2 lagi ah...

Xtually hari ni hari terakhir aku bercuti..setelah 2 minggu bercuti besemperna majlis perkahwinan aku... credit to en khamsan sebab sudi meluluskan cuti aku selama 10 hari itu... Esok dah nak mula keje... yang pasti atas meja sudah tersedia kerja yag bertimbun utk dibereskan...

Menurut kawan2, sepanjang aku cuti ni, dah ader 2 surat tunjuk sbb atas meja aku tu... Aku? takdelah gelabah pon, sbb ni semua salah paham jek... Xtually aku sedang bercuti mmglah tak attend kelas, tak hantar borang HRMIS tu... well aku bleh releks lagi...

Cuma mood nak masuk keje ni, lemau ah skit... rasa macam takleh wat keje jek... almaklum cuti lama bebenor... Klu diikutkan hati nak jek apply cuti seminggu lagi (abis, cuti byk lagi)... but, sampai biler plak aku nak bercuti... mau terabai semua student aku tu... mau bertambun pulak kelas nak brganti,.... mau bertimbun jugaklah kertas assgmnt tak bertanda... emmm, ok aku masuk keje esok...batal niat nak amik cuti lagi...

Lebih mengurangkan mood nak masuk keje sbb duk teringat kat b.gurl yg jauh di mata dekat dihati... Yg peliknyer, waktu aku bercinta dulu (2 tahun tu), takde plak aku angau mcm ni.. rilek jek.. jumpa pon 3 bulan sekali... call 3 hari sekali... sms jika perlu sahaja... Skrg ni, hari2 nak call, sms setiap jam, angau jgn ckp ah, rasa mcm nak terbang jek Sabak Bernam nu.. adoi, rupa2nya bercinta lepas kahwin ni lebih 'hangat' daripada biasa...

Emm, masuk keje ni, aku ader beberapa projek besar yg perlu disettlekan... antaranya, Pilihanraya Kelab Elektron, serta Malam Penghargaan dan Anugerah Ketua Jabatan... Adui pening gak kepala memikirkannya.. abis dah t/jawab kena ah jalankan, ye tak?

'keje, keje, keje...pendek kata, lagi tak tutup mata, keje, keje, keje'

Catatan SCHA: Kesibukkan keje seharian takkan meluputkan sedikitpon rasa rindu bi pada sayang...

5 comments:

ida_F said...

zuhaimi.loya tokak den baco entri ekau.

xeea said...

kah kah kah

bertabahlah.
:p

zul said...

ida: kak ida meloya ni apsal...afiq nak dapat adik lagi ker? kahkahkah

xea: huhuhuhu... tabah lah ni... huhuhuhu

sue said...

hehehe...syahdisnyerrr....ahaks..
btw salam perkenalan jugak....

zul said...

sadisss sesangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...