16 June 2009

Kursus + Emergency + Ulangtahun

Korang semua dh tau kan yg SOT mmg minat nak jadi sorang fotografer... so salah satu usaha, ialah menyertai satu kursus di Kolej Komuniti Kuantan.. Kursus berkaitan photo editing...

Kursus tu dijadualkan berlangsung pada hari ahad (14/6/2009) jam 8.30 pagi....

So, utk menghadiri kursus tersebut, SOT dah mintak mama SOT utk kejutkan pagi tu, maklumlah hari ahad ni selalunya terlajak skit tidurnyer..

Jam 5 pagi... mama dengan suara cemas mengetuk pintu bilik SOT.. Aduh, takkan nak gi kursus kul 8.30am, kul 5 dh kena bangun tidur.. huhuhu...

"cepat siap, kiter ke KL skrg jugak"... arahan mama ringkas membuatkan SOT tertanya2.. KL? nak wat per plak...

" Amir masuk wad, Juji dah nangis2 kat saner, jomlah kiter gi tgk camner"...
Kali ni baru SOT jelas tujuan ke sana n nada mama yg cemas semacam jek..

Amir merupakan adik ipar SOT.. dia n adik SOT tinggal di Klang..

Maka bergeraklah, SOT, Abah n MAma ke Klang Selangor... maka terpaksalah membatalkan hasrat nak ke kursus di KK kuantan nu.. huhuhuhu

Kitorang tiba lebih kurang jam 10 pagi... yelah walaupon bgun kul 5, nak bersiap dalam keadaan mamai bukannyer mudah... pastu kena gak behenti isi perut... pastu meraba2 mencari jalan yg betul nak ke taman Sentosa yg kami tak pernah jejak pon...

Amir didapati demam panas... suspek denggi but negative...
kitorang ingat nak lepak sehari jek, but condition menantu mama yg sorang ni agak tenat, maka kitorang decide ah lepak situ 1 malam..

Lupa plak nak bagitau, Amir ditempatkan di wad kat Hospital dlm gambar bawah ni... hospital swasta yg 'ala2' gitu... but oklah.

Pada hari isnin (means SOT dah kena cuti ah), kitorang decide utk bawak adik ipar SOT ni balik ke PAhang...kanapa?
Sbb mama dah syak sesuatu yg mistik mungkin berlaku... biasa ah org tua, tersampuk ah, buatan org lah... dll...

So, SOT uruskanlah urusan keluar hospital... bapak ah byk songeh nyer... dari kul 11 pg till kul 4 baru bleh kuar.. tu pon lepas SOT bayar 1.2K yuran perubatan utk 2 hari kat hospital tu... walau agak terbuntang mata tgk bil, tapi kena ah bayar gak... bak kata mama, duit bleh cari...

Kitorang tiba di Pahang dlm pukul 10.30 mlm... abah tanpa membuang masa terus bertemu seorang pengamal perubatan tradisional yg tinggal selang beberapa buah umah jek dari umah SOT... tak sampai 5 minit, org yg dijemput pon sampai...

Apa yg dibuatnyer, tak dapat ah SOT tuliskan kat sini... kenapa? sbb SOT dah masuk tidur, yelah pagi2 dh nak kena gi keje... mau pancit plak aku nnt... heheheh...

Menurut mama, pagi2 tadi sblm SOT gi keje, bomoh tu ckp, aderlah tersampuk jugak skit... emmm, entahlah, bagi SOT, Amir tu demam panas biasa, since skrg ni kat KLang tu berjerebu n cuaca panas sgt... tapi alam2 mistik ni pon takleh kiter nak sangkal sgt jugak...

.
.
.

Setibanyer di pejabat, ader pulak seorang minah ni tegur SOT... Selamat ulang tahun prtama.. Ulang Tahun pertama?...

Oh yer, hari ni genaplah setahun SOT bekerja di POLISAS ni....


wah terasa sekejap jek masa berlalu, rupa2 nyer dah setahun SOT keje kat sini...

Apa yg SOT dah capai sejak keje sini? macam2, klu nak di listkan byk sgt... But overall.. SOT dh buat yg terbaik, dan SOT suker berada di sini..

Semoga tahun2 yg mendatang akan membawa lebih byk pencapaian dan membawa kesempurnaan dalam diri SOT sendiri...Amin



9 comments:

rizz said...

muka adik ipar sot cm sama je ngn sot hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

setahun dah berlalu...cepat jer kan...

zuhaimi zul said...

rizz... pulak dah... hehehhe

nuar... tulah, makin tua dah zul skrg.. heheh

fADzly (wAK) said...

masa berjalan zue..pejam celik, pejam celik tau2 je dah pencen pulak..hehe

ary said...

erm..semoga...dia cepat sembuh..ary kat bangsar ni pun dah demam..sore throat..penin segala..panas lain macam..ary pong baru 2 years last week..hehe..cam baru je ..tapi dah lama rupenya...baru 2 tahun tapi rasa dah sedikit bosan..hahaa

zuhaimi zul said...

wak... amboi wak, pencen umur 58 tahun... takut pejam celik pejam celik, pastu pejam jekkk taksempat umur 58...

ary.. oloh3, kesiannya dier, makan ubat tau,.. nnt melarat plak..

xeea said...

org tua kan. biasalah. sikit2 tersampuk. sikit2 santau. layankan je.

setahun dah ko eh. best laa ko dpt environment keja yg besh. aku ni, tatau la. sampai la ni, aku masih tak rasa serasi lagi. boleh jugak la kalo nak kata benci.

aiii. bila lah aku nak capai setahun kalo dah hari-hari rasa masa lambat sgt berlalu.

kcynodia said...

berzikirlah byk2...semoga cepat sembuh...

debat fomca pergi x?

zuhaimi zul said...

xeaa... bykkan bersabar.. biasak ah tempat baru.. mesti ah susah nak serasi.. makin susah bila hubby tiada di sisi...kan?..

kalid... aku tak pegi kot, tarikh tu mcm tak kena jek.. but akan diusahakan.. ko gi ker? mustahil...hahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...