30 June 2009

Kuantan - SabaK Bernam - Penang

Wah, dah 4 hari tak jenguk blog ni... terbiar kejap...

Nak citer skit pasal 'jelajah Malaysia' SOT ujung minggu lepas.

Sabtu (27/6/2009)

4pagi.. bangun tido, golek2 kat katil (malas gilekkk nak bangun) - mandi - make up (ops) - panaskan enjin keter...

5.15pagi.. mula memandu ke Sabak Bernam - isi minyak kat petronas R&R Gambang (LPT) - semayang subuh kat R&R Lanchang - isi minyak kat Petronas Tanjung Karang...

9.30pagi.. tiba di Politeknik Sultan Idris Shah - amik Jime (sahabat masa degree dulu) - ke Bandar Sabak Bernam - amik tunang tercinta..

10.15pagi.. bertolak ke Penang - sarapan (sori lupa nama tempat tu)

2.00ptg.. tiba di rumah Nasrul (pengantin lelaki yg diraikan) - makan (nasi minyak lauk ayam, daging dll) - makan 'altenatif' (kata DJ kenduri tu) teh tarik bersama kuih muih - amik gambar ngan pengantin - kaut goodies bag - salam kosong ngan bapak pengantin - blah...

3.00ptg... ke jeti feri - cari kedai jeruk area stesen bas - pusing 3 kali tak jumpa jugak - lastly terjumpa kedai sebijik jek jual jeruk - borong jeruk (rmai plak yg mengirim nyer) - minum sirap yg manis gilek - tunggu feri

3.45ptg... naik feri menuju ke Pulau Pinang - lepak2 atas feri sambil bercintan cintun sakan - turun feri - menuju ke Queen BAy Mall

4.30 ptg... tiba di Q.B.M - parking tingkat 5 tiang D4 - solat Asar jamak ngan Zohor skali - jejalan cuci mata

6.00ptg... terima panggilan dari Wak dier dh ader kat Pantai Q.B.M - kuar dari bangunan tu - jumpa Wak yg dengan bangganyer menunjukkan tunangnyer serta kamera 'power' dier - jom gi makan dlu..

6.30ptg... tiba di Kedai Char Kue Tiow Sani (katanyer glamor abis kedai ni) - tempah CKT special udang lebih (melampau kan) - borak sakan (maklum ah dah dekat 3 tahun tak jumpa - meninggalkan kedai tanpa bayar sesen pon (sebab wak bayar) ...

8.00 mlm.. menuju ke Seberang Jaya - sesat kat Perai (tunang aku punyer angkara, heheh)

8.30 mlm.. Tiba di TEsco Extra (setelah lokasi ditukar sebanyak 3 kali akibat kesesatan melampau) - tengok pameran keter - tunggu Mr Paen...

8.45mlm.. ketibaan Paen (member master) - borak2 sakan (maklum ah pengantin baru gak ni) - lepak kat food court tapi tak makan aper2 (melampau tadi baru jek pelahap CKT)

9.30mlm.. Hantar Paen kat ... entah lupa plak - mendapatkan peta dari paen jalan pulang (serik dah sesat) - bertolak pulang ke Sabak Bernam...

11.00 mlm.. tukar memandu ngn Jime (kt tol Jangkat JEring)..lemau dh aku memandu dari kul 5 pagi - isi minyak kat mana Petronas Pantai Remis (kot)

2.00pagi.. tiba kat umah tunang tersayang - bergerak ke PSIS

2.30pagi.. Tiba di PSIS - mandi manda - solat Isyak jamak Magrib - baca majalah maskulin - borak2 sambil tgk gambar Jime ke F1

3.00pagi... zzzzzzzz

Ahad (28/6/2009)

12.30tghhari... tunang tersayang call - terbangun dari tido (mak aih, tak sedar subuh) - golek2 dulu kat atas katil - mandi - bersiap

1.00ptg... lpas bersalam bagai ngan Jime, bertolak ke Sungai Besar - mkn tghhari ngan Cik Tunang - pegi beli kotak ikan

2.30ptg.. selepas memberi kata2 perpisahan kat Cik Tunang, bertolak pulang ke Kuantan - beli Mentarang (mama yang pesan ni) kat area Tanjung Karang - meredah jam di Gombak - berhenti kat Lanchang

6.30ptg.. tiba di rumah...

Tamat ah perjalanan Jelajah Malaysia SOT ujung minggu lepas..

Gambar? sedihnyer, kamera plak tertinggal... so jelajah kali ni tak de gambar...

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

betul2 diari nih...mujur kamera tinggal...ekekeke :p

xeea said...

walaweh

kemain test drive si CCL 8282 polished metal sampai utara nuunnn. huuuu

zul said...

nuar.. tulah psal.. klu tak mau panjang berjela... hehehe

xeaa.. mana plak ko tau ni, siap ngan no plate n warna skali... kagum tul..

fADzly (wAK) said...

'Optimus prime' ko dah abis pantang ke? "kuantan-sabak bernam-penang" pegi balik je sure dah lebih 1000km..hehe

ary said...

wah so pack la ur schedule..interesting..i nie..dull je tau..sedey

zul said...

tak pernah berpantang pon... skrg dh area 1888...

xeea said...

eh eh
ai kan ade spy kat honda nun
hahaha

zul said...

amboi.. kemain ek.. bleh pasan plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...