23 December 2009

Tak pasal2 kena wat tag...

Assalamualaikum semua... salam 1 Malaysia...

Lama jugak tak bukak blog ni... almaklum, tengah berusaha menghabiskan cuti tahunan..hehehhe... satu lagi, aku berhutang ngan en Celcom Broadband, pastu dier tak bagi aku online.. lepas bayar hutang baru aku dibenarkan online..ahak...

Online jek sesaat dua, terus dapat YM dari adik ipar aku... suruh aku wat TAG... demi tak menghampakan dirinyer, maka aku wat jugak ah tag ni...

1. First time jumpa with your wife bila and kat mana?

- 1st time jumpa waktu kuliah pertama sewaktu pengajian Master... kat ner? kat bilik kuliah ah, mana lagi...

2. Love at first sight?

- Sudah semestinyer...

3. Who is she when the first time u met her?

- Pelajar tahun 1 Sarjana Pendidikan Teknik & Vokasional...

4. How long it takes for u to ask her out for a date?

- emmm, kira2 seminggu lepas kenal dah kuar minum, konon2 nak bincang pasal assgmnt... tapi kuar ngan member2 ah....

5. First place dating di?

- Restoran Mawar Perindu.... Parit Raja, Johor.

6. How I proposed?

- Untuk declare as couple, biarlah jadi rahsia kami berdua.... utk kahwin, i tak proposed pon, sbb lepas jek declare we all dah rancang utk kahwin....

7. Special date with your wife?

- Tentulah masa honeymoon... spend almost whole day dlm bilik hotel yg dihias canteekk dengan kelopak2 ros, sambil menikmati kek dan strawberi coklat serta menghirup bau2 bunga2an dari taman sebelah bilik... emmmm, greaat memory.....

8. Changes that he asked you to do?

- Setakat ni takde lagi... sbb dier mencintai i seadanya, seperti i mencintai dia seadanya...

9. What is about her that you love so much?

- Segalanya... but secara jujur perkara pertama yg wat aku tertarik ngan wife aku ni sudah semestinya, pipinya yg putih dan tembam...suker sangat cubit pipi dier, heheheeh....

10. What is about her that u wish she would change?

- Aku sgt mencintai dirinya sebagai dirinya itu... tiada apa yg perlu diubah kerana cinta ini tak mungkin berubah... InsyaAllah... Cuma teruskan usaha kita bersama utk menjadi HambaNya yg cemerlang di dunia dan akhirat..

11. You will lose your mind n crack your head when she?

- Tak baper nak paham maksud sebenar soklan ni... but jiwa aku jadi kacau dan porak peranda klu my wife menangis.... huhuhu... rasa serba salah n tak dapat fikir apa2....

12. You will smile tru your eyes for the whole day when she?

- Klu dier nyanyi lagu "seekor labah2".... sampai kt tempat keje pon duk senyum lagi... hehehhe

13. complete below sentences ....My love towards my wife is as big as...

- More than anything on the earth and beyond the sky... besar tak? .... Ish3, mana leh ukur besar mana cinta aku pada my wife... segala2nya utk dirinya.... cewwwaahhhh...

Catatan SCHA: Sayang, dengar lagu ni..."kembung katak kembung, katak kempis"....hehhe

7 comments:

BULLET said...

apehal plak katak pun masuk dalam ni? hampagas...

zul said...

yg ko masuk skali ngan hampagas apsal plak?...hahaha

Kcynodia said...

dahsyat betul soalan2 tu. Kalo aku, x nak jawab kot...hehe

semua no komen..

xeea said...

auwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!

aku tau dah dari dulu ko mmg suke pompuan pipi tembam. lucky that u found ur dream girl, finally. huu

syaf said...

ow suke ko melayan tag

aShaBuLz said...

pergh....best giler honeymoon..

zul said...

kcy: jawab jelah...

xeaa: lucky me..hehhehe

syaf: bleh ah jugak kadang2...

asgabulz: bessstttt sanggat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...