26 December 2009

Penyatuan Cinta: Majlis Menyambut Menantu

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...

Hari ni, aku nak sambung part terakhir dalam siri Penyatuan Cinta ni... Kali ni kisah majlis Menyambut Menantu yg berlangsung kat Felda Lepar Hilir 1 Kuantan Pahang, rumah mama dan abah aku ah....

Majlis ni berlangsung pada 31 Okt 2009... jemputan saja hampir 1.5K... abah tumbang 2 ekor lembu utk majlis ni... semuanyapon dijalankan secara gotong royong...


Tu dia, tu dia, pengantin dah mula bergerak... abaikan baju aku yg macam waiter tu... inilah kesannya kalau last minit baru nak cari baju..hahahhah...padan muka aku...( pengapit tu student aku tu, diorg kena kerahan tenaga)...

Ha, pengantin dah sampai, ramai jugak rombongan saudara mara my wife yg datang...dekat 50 org jugaklah... selain tu, ramai gak pelajar2 aku yg join sekaki berarak...

Bersemayam di singgahsana yg simple ajer... ni mmg aku request kat mak aku, nak pelamin yg simple dan tak berserabut.... lupa plak, tema majlis ni, ala inggeris dengan warna tema merah dan putih...

Makan2 plak... klu kat melaka aritu tak sempat nak suap menyuap... kat sini apa lagi, main suap2 plak ah...hehehheheh.... xtually waktu makan ni, ader waiter 3 org yg serve, tapi aku sengaja tak letak gambar diorang, sbb baju diorang sama jek ngan baju aku...mmg berapi ah hati den ni... tapi apo nak buek... layan kan joooorrrr...

Ni terselit plak kumpulan nasyid al-Jawahir kat sini,,...hahah.. tu mama aku bersama akak n adik serta kawan2 keje mama aku... serba hitam memasing...

Potong kek plak.... 4 tingkat jek... canteekkkk tak kek tu? Saper berani cakap tak cantik, nnt aku sembelih telinga dier....

Pastu korang tgk ah sendiri sesi fotografi kat pelamin n bilik pengantin...



Utk sesi fotografi outdoor, kitorang pilih Bukit Gambang Resort...dekat jek ngan umah aku... Oleh kerana kenduri tu berlangsung pada hari sabtu, so kat resort ni mmg ramai org... jadi aku ngan wife dh mcm artis ah plak... semua org duk tgk n lambai2 kat kitorang...layan kan jekkkk....

Layan ek gambar2 nyer....


Ni Yang best ni... dapat naik keter kuda.... mula2 kitorang mintak kebenaran nak amik gambar jek.. pastu, pemilik keter kuda ni pon mintak nak amik gambar kitorang, sbb nak wat iklan keter kuda dier.... layan jelah sbb dapat naik keter kuda free....


So, tamatlah sudah siri penyatuan cinta... begitulah perjalanan majlis perkahwinan aku yg sangat gilang gemilang,...

terima kasih pada semua yg bersungguh2 menjayakan semua majlis ni...

Betul kata org, walaupn abis berpuluh2 ribu inggit, but biler dah selesai semua nyer, kiter rasa lega dan sgt berbaloi-baloi....

Sekarang ni aku ngan wife hidup dalam keadaan yg sgt bahagia sebagai sepasang suami isteri... mmg ader satu dua perkara yg masih kekok n janggal rasanyer, tapi biasa ah baru nak masuk 3 bulan bergelar suami isteri...

Lepas ni aku akan usahakan satu lagi entry bersiri...Tungguuuuuu....

Catatan SCHA: Emmm, bi gembira sgt disaat ini...

6 comments:

Aujinz said...

best best..
dapat nek kete kude tueee...:))

syaf said...

1-hahah baju waiter...kikiki
2- best r ko dapt nek kude...jeles doe
3- ko memang romantik

Miss Nurul said...

ooo dkt gambang resort ekk..kena byr x nk pi ambik gmbr tu?

zul said...

aujinz:mmg best gilekkk...

syaf:1. jgn gelak haaa....
2. bestttt
3. tq

nurul: tak kena bayar pon...

farish H said...

cnteknya ade kete kuda lagekk

::Misz sunsWeetz:: said...

fuyooo amik gmbo outdoor ngn kete kuda tuu masyuk ! ehmmm bestnya simple tp nice=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...