29 December 2009

Our Jr: Menyaksikan Keajaiban

Assalamualaikum dan salam perpaduan...

Hari ni baru nak start keje... sonok cuti dari jumaat till isnin... CUti di mana? kat mana lagi, kat umah mertua den ah, Melaka bandaraya bersejarah yang mendapat pengikhtirafan UNESCO sebagai Tapak Warisan Dunia... wah gitu....

Nak story ah skit ni... semalam aku bawak wife aku gi klinik... kenapa? alamak, gi klinik jumpa doktor ah beb...

Well, utk pengetahuan korang semua, wife aku tu sedang mengandung hampir 8 minggu... wahhhh.... ramai ker yg terperanjat..hahahahaha....

Dah lama pon perkara ni kitorang dh tau... sajer jek aku sorok dari semua pembaca blog ni..heheheh... Maka terjawablah soklan kenapa aku duk pening n meloya tu... takpe, mende tu semua nnt aku citer dalam entry yg lain...

Buat muka ayu la pulak....kuikuikui

Berbalik kepada citer tadi... tujuan sebenar kitorang ke klinik ni sbb nak scan perut... perut saper? mesti ah perut wife aku, takkan perut aku plak.. apa daaaa....

Nak scan bukan nak tgk jantina baby... gilek, baru 8 minggu mana leh tgk jantina lagi.... tapi nak tgk keadaan kandungan... sihat ker... or ader masalah ker....

Serius beb, pengalaman pertama tgk baby dalam perut my wife, betul2 menyentuh perasaan... tak sangka beb zuriat aku sedang membesar dalam rahim wife aku...

Sungguh mengagumkan Kekuasaan Allah... MasyaAllah, Allamdulillah...

Sewaktu scanning tu berlaku, aku dapat tgk sendiri jantung baby kitorang tu berdegup... malah baby kitorang tu, melompat2... kata doktor, itu tandanya baby tu sihat dan secara umumnya, kandungan my wife dalam keadaan baik.. alhamdulillah...

Doktor yg bertugas tu mmg great ah, sbb dier citer kat kitorang semua mende yg patut kitorang tau... tq....

Setakat skrg ni, kitorang hanya dapat tgk jantung and body (istilah dier aku lupa lah plak) baby jek... kata doktor dalam 4 minggu lagi, maka keluarlah tangan, kaki serta anggota lain... wah, sungguh menakjubkan.... Besar Sungguh Kekuasaan Allah SWT....

Rasanya tak lekang senyuman di bibir aku ni melihat keajaiban itu...

Dalam penuh kegembiraan yg dah tak dapat dibendung, aku ngan wife meninggalkan klinik tersebut...

Setibanya kat PArkir kereta, "alamak, kena saman lah plak"..... tak pasal2 plak kena kompaun sbb tak letak kupon parkir... cesssss, potong betullah....


So terpaksalah aku ngan wife pegi ke tempat kat atas ni, Majlis Bandaraya.... aduiiii, lebih menyeksakan, aku kena dengar bebelan isteri aku sbb dier tak suruh aku gi letak kupon, tapi aku buat don know jek.... apa daaaaa......

Catatan SCHA: Terima Kasih Sayang....

14 comments:

farish H said...

alhmdulilah!

cheqna said...

tahniah...tahniah..

zul said...

tq..

syaf said...

wah...tahniah...appy r ko

sue said...

tahniah....tp npk la muka wife tu berisi cikit...heheheh

Miss Nurul said...

congratess... semoga segalanya dipermudahkan...

sue, org 'ada isi' mmg la nmpk 'berisi'..hehe... gurau jek.. jgn mrh ye mrs zul (^_^)"

zul said...

syaf: tq

Sue: tq...berisi? mmg pon... sori yer syg... berisi pon bi syg...

nurul: tq... insyaAllah...

tau2 jek nurul ni...

Aujinz said...

tahniah Bro..
best best best.. :D

zul said...

hahahha...mmg best...

atiza said...

Mmg pon berisi, idung pun dh semakin kembang..hihih

xeea said...

pergh.
kan aku kata dah, gerenti bunting pelamin. haha

congratz, neway!

aShaBuLz said...

wah!!!

tak lama lagi aku jadi pakcik la yer? yes2!!

haha...aku tak kira, aku nak tumpang gembira gak..muwahahahaha...

oh lagi satu, mmg dah salah ko tak letak kupon...kene la saman.

nak tak nak kena la dgr bebelan org rumah ko...ala lagipun kalau kena bebel dgn org yg kita syg, rasa mcm dia ngah nyanyi jer~

wuhuu!!

zul said...

atiza: berisi pon, tetap cantik n ayu...

xeaa: heheheh...tq

ashabulz: nak jadi pakcik utk anak aku kena ah sponsor lampin dier, heheheheh...

mmg salah aku..lalalala....betullah tu..

applemintlady said...

zigot ar..pastu jd embrio..pastu jadi fetus..pastu jd la baby..apa daa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...