14 December 2009

Penyatuan Cinta: Majlis Persandingan Melaka

Assalamualaikum w.b.t. dan salam satu Malaysia.

Wah, agak lama gak tak update blog ni.. so arini dalam keadaan agak sibuk melampau ni masih gak ada masa sekangkang kera ni, bleh ah sambung kisah perkahwinan aku...

Kali ni aku nak tunjukkan gambar2 ketika majlis persandingan di Taman Merdeka Batu Berendam Melaka.

Ni lah singgahsana raja sehari... simple n just nice...

Jeng jeng jeng... Raja dah sampai bersama2 rombongan dari Pahang... Hitam dan Putih gitu... kredit tu pengapit (Amir Fadli) sebab sudi mengipas aku sepanjang majlis...

Kiter yg penat jalan, dier plak yg minum lebih2...heheheh .. ni sesi menyambut suami tercinta... upacara suap menyuap sirap pandan...


Pastu apa lagi, bersemayam disinggahsana lah plak... Sila abaikan muka aku yg sangat keras dan kaku itu.. peaaceee....


Ni plak sesi membahagi2kan harta rampasan...heheheheh.. tabur duit syiling emas... aik, apsal dalam dui syiling ni ader coklat...

Sesi makan beradab... tak sompek pokcik nak suap nasi ke mulut, asyik jek kena possing...

Omak kau, sesuka hati jek korang yek..tanpa memperdulikan keadaan sekeliling, korang suami isteri bleh plak menghabiskan semua lauk pauk tu yek...cettt... ni lah Mr n Mrs Bullet, adik n adik ipar aku yg cuba memenuhkan perut tanpa segan silu...

Tak dapek jugak den makan, kena possing lagi...

Ni keluarga belah isteri den...

Ni plak kuargo den, semua mengikut tema, Hitam dan Putih

Pastu kena ah possing kat dalam bilik plak... wat muka comel skit...

Ok, dah2, semua org bleh balik, ni aksi2 yg tak perlu korang tengok, hahahahahah...

Alhamdulillah, majlis persandingan tu berjalan dengan meriah sekali... takdo plak perkara yg tak diingini berlaku... hujan yg pada mulanya mcm nak mencurah2 turun, tetiba jek berlalu pergi... panas sampai ke petang.... Syukur...

Next episode: Outdoor n honeymoon.... Tunggguuuuuuu....

Catatan SCHA: Sayangnyer kat dier...

11 comments:

BULLET said...

nak gak mengutuk gua ni ha...kitorg habiskan lauk tu sebab tak baik membazir...amalan setan tau x. lagipun makan free, bedal jela kan...ape pun kitorg agak terase la sebab xdapat minum air sirap pandan tu byk2...ingt nak tapau bawak balik tapi xdapat...hampeh

Aujinz said...

pelamin simple n cantik....

kena ada orang macam the bullets...kalau tak rugi korang kuar duit masak sedap sedap...

sue said...

wah cantek....nak tgk gbr yg outdoor tu lak. hehhehhe

Biskut said...

tu muke kitorg je nmpk hepi amat..tp dlm ati Tuhan je yg tau betapa terasanye kitorg..nk tanye skit, nape dlm rmai2 yg mkn kt meja pengantin tu, kitorg 2org jek yg dpt cwn plastik...huhuuhuu...

zul said...

bullet:hekelleh...ko suruh jek mak mertua ko buatkan sirap tu..ish3

aujinz: tq... bullet tu pantang mende free, semua dirembatnyer...ahaks..

sue: bawak2 bersabar sue...

biskut:lah, aku suruh diorg serve pakai cawan kertas... apsal diorg serve pakai cawan plastik plak...ish3..heheheh

Miss Nurul said...

waaaaa......cantik oooooo....
(nada2 jeles..huhu)

aShaBuLz said...

pergh...best2...eh nak tgk lagi gmbar selepas itu..kwang3..

aperpun congrats bro. all the best to u...heh

xeea said...

gile semangat ko baling duit ngan coklat tu. ah, ko mmg. sume mende nak semangat. haha

zul said...

nurul: nak jeles kat sape rplak ni...hahaha

ashabulz:tq

Xeaa: semangat2..Malaysia Boleh...

Kcynodia said...

aku setuju dengan xeea...ko memang raja yang zalim. merampas harta benda orang miskin tanpa belas kasihan.

awas, raja yang baik hati ini akan menakluki tanah jajahanmu tahun depan kelak....tunggu....

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

time mau makan pun disuruh posing yer...hahahaha =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...