04 August 2009

Keadaan Terkini H1N1 di Polisas..


Tajuk mcm gempak jek... Xtually blog ni bukan ah media rasmi yg melaporkan keadaan yg berlaku...hehehhe
Mcm biasa ah blog ni melaporkan kabar2 angin yg bertiup kencang... kebenarannya masih boleh disangsikan...

Hari ni dtg keje mcm biasa... badan still ok, takde rasa lain macam pon... cuma keadaan di Polisas ni mcm darurat plak (mcm ah aku pernah melalui zaman darurat). Kawasan kampus sunyi sepi... takde pon bebudak yg berjalan sepanjang laluan ke pejabat...

Tiba di pej (hari ni lewat lagi, dah 2 hari lewat), tgk kawan dah ramai yg pakai mask... makin berdebar dibuatnyer...

pic: SOT masih seorang lecturer bukan jururawat@doktor....


makin rasa mcm tak sihat... nampaknyer SOt pon kena ah pakai mask utk pastikan keadaan kesihatan sentiasa unggul.....

Terbaru, dikatakan ader seorang pelajar yg dikuarantin kini dlm keadaan tenat akibat H1N1... dan seorang driver juga turut positif H1N1... tapi mcm yg sot ckp tadi.. ini semua kabar angin semata2... kebenarannya tak dapat dipastikan...

Pagi tadi, di pej Sot ni dah ditampalkan doa menghindar penyakit tersebar... YElah dalam usaha kiter nak bendung penyakit ni, kiter juga wajar bermohon kepada-Nya, semoga kiter dilindungi dan ditamatkan bencana yang menimpa ni...

Di harap minggu depan dapatlah POLISAS beroperasi seperti sedia kala... InsyaAllah... Pihak pengurusan dilihat berusaha keras bagi membendung pendemik yg menjadi masalah dunia hari ini.....

5 comments:

Mar said...

kenapa staf x cuti??huhuhu....

fADzly (wAK) said...

ko jgn menjadi salah sorg pembawa pandemik ni zue..
kang kena kuarantin dgn kengkawan..
xleh ikut karaoke..hehe ;p

xeea said...

aku pun jadik seram wehhh. konfem naik flight balik kl wkend ni, aku pakai mask. huu

zul said...

mar... bercuti bukan jalan penyelesaian H1N1...ahak..

Wak... aku keje pon pakai mask...utk memastikan tak jangkit penyakit ni...

xeaa... pakai jgn tak pakai...

zuriani said...

mask dapat subsidi, hand sanitizer xde ker.. hehe sama2 doa utk dihindarkan dr virus itu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...