13 May 2010

Mee Udang BNO..... nyum...nyum..

 Assalamualaikum semua....

Wah, wah, masing2 sibuk bekerja ek... bagus2....

Lapor lah pulak perut aku ni... tak dapat diisi lagi ni.... mama offer bekfas, aku jual mahal... pastu mulalah kebulur...
Dalam keadaan kelaparan ni, teringat plak pada satu hidangan yg biasa aku jamah klu gi Sabak Bernam menemui isteri tercinta.... Almaklumlah, rumah kat lain, tangga kat lain... hujung minggu jelah rumah dan tangga bertemu...huhuhuhu...

Cukup, lupakan dulu kisah duka tu... ni aku nak citer.... korang pernah dengar tak pasal Pantai BNO kat Sabak Bernam.... tak pernah dengar???? ish3, korang tinggal kat mana ha? hehehhehehe

 Xtually aku pon tak pernah dengar gak sebelum ni....hahahhahahaha...kantoi.... sbb bini aku keje kat Sabak Bernam jek, that y aku tau pasal BNO ini.... ops, jgn ader sesaper tya aku BNO tu stand for what....sbb aku pon tak tau...


 * Nilah rupa bentuk pantai BNO... amaran!!! sgt tidak sesuai mandi kat sini....

Walaupun pantai sangatlah huduh tidak begitu menarik utk berkelah dan mandi manda adalah sgt tidak sesuai, namun ader jugak menariknya tempat ni...Antaranya, tempat sesuai utk memancing... faciliti utk lepak2 pon ader...tapi yang paling menarik aderlah, kedai makan yg menyediakan hidangan berasaskan udang yg melampau bestnyer.....
 
 *Rupa bentuk kedai yang semak samun menarik....nama kedai???? lupa...hahah.

Menu yang disediakan termasuklah nasi goreng udang, mee goreng udang, udang masak merah, udang udang udang, lagi2 udang dan paling pelik, nasi ayam udang ( pernah ke korang makan nasi ayam udang???)... tapi menu yg paling aku gemar, sudah semestinya mee udang... Saksikanlahhhhhh...
.
.
.
.
* Sodappppp ekkkk.... 7 - 8 ekor udang menari2 dlm pinggan...
Uishhhh, tak dapek nak digambarkan bertapa nikmatnyer makan udang... mee nyer skit jek, tapi udang nyer...melampau2 byknyer.... mana lebih sedap antara mee udang BNO dgn mee banjir udang Taiping?... tak dapek nak menjawabnyer... almaklumlah pokcik tak sempat lagi nak merasa mee banjir udang Taiping nuuuu....

Uishhhh... makin lapar plak porut den ni ha.....
Catatan SCHA: Kan lebih enak makan udang kalau ader seseorang yg kopekkan..heheheh

Catatan Pendek: Camnolah nasib Malaysia melawan China kan semi nnt.....

6 comments:

kk said...

aduhlaaahhh.. cantik betol pantai tu

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

lapo bile teringat udang masak merah haritu,..xbek tau org lapo..isk..isk..
huhu...pantai tu cantik lah...bestnye lau dapat p

Miss Nurul said...

nmpk mcm sedap

zul said...

kk: cannnteeeekkkkkk.....

aida: loh lapor ker? kesian

Nurul: mmg sedap...

atiza said...

Erm.. makan je udang ngan kulitnya,kan bagus utk kurangkan kolestrol..

zul said...

alah syg, nak manja2 takkan takleh..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...