12 May 2010

Bila Blogger Bercuti : Shopping di Isketambola

* Satu lagi entry utk Contest: Bila Blogger Bercuti untuk FITRIHADI.COM



Assalamualaikum semua...

Ader sesaper tak yg RINDU kat aku?..... ahak....

Amik ni, pic aku yg terbaru... Hensem, menarik tertarik aku mmg tembam...

Hari ni aku nak kongsi ngan uolls semua xtvt aku ujung minggu baru2 ni... almaklumlah, pahang bercuti 3 hari, start jumaat till ahad... so, kena ah tabur duit skit pegi bercuti...

Lokasi : Isketambola.... ahaks...

Penerbangan ke Isketambola bermula pada jam 7.15 pagi, tiba di lokasi percutian tepat jam 10.00 pagi...

Lokasi pertama, sudah semestinya shopping complex... nama pon percutian tabur duit.... Shopping complex yg kami tuju tu namanya " Onesia Utamania"... sama macam shopping2 complex di Malaysia, tempat ni pon bukak jam 10 pagi... Aku ngan Mrs. SCHA tercinta sampai sama2 ngan pekerja tempat tu, sambil2 tolong diorang bukak pintu kedai..hahhhahaha

Sementara menanti pintu kedai dibuka, amik gambar dulu....

Rupa2nya kat ISketambola ni, harga BMW agak 'murah' jugak.... BMW sport baru 500K++.... ingat nak belilah satu... tapi nnt susah plak nak bawak balik naik kapal terbang ..hahahhaha...

Tak jadi beli, amik gambar pon ok ah....

Sebaik saja semua pintu kedai dah dibuka, kami pon memulakan misi menabur wang, berkongsi kekayaan...hahahahha... 4 jam lamanyer kitorang sini.... ponek kaki den... tapi Mrs. SCHA yang sarat mengandung 6 bulan setengah tu, rilek jek.. tak nampak penat langsung...

Bleh plak dier cakap2 ngan baby dlm perut " Baby tak penat kan...baby sonok kan jalan2".... aduishhh... abi jugak yg pancit...hahhahah

Barang2 yg diborong, semuanya barang2 utk baby dalam perut tu... bertabur2 jugaklah duit aku...hahahhaha...

Lepas tu kitorang ke shopping complex seterusnya... "The reCurveres".... Antara shopping Complex yg ala2 mewah jugak ah kat Isketambola ni... mula2 tu, singgah nak solat jek... (Alhamdulillah, suraunyer bersih dah luas)....

Apa yg bagus ttg tempat i, semua kedai berkaitan kelengkapan baby diletakkan setempat... senang ah aku n wife menabur wang dari satu kedai ke satu kedai.... Harganya taklah mahal sgt... suam2 kuku jek...

Korang tengok ah anak2 org kat ISketambola ni... aktif melampau....

Setelah, berpuashati menabur kekayaan di merata tempat... masa utk beristeri dua... ehhh, beristirehat lah pulok.... jom jalan2....

Wajah suami isteri yg kagum ngan Isketambola....


Budak sebelah wife aku tu, sample penduduk Isketambola...

Macam biasa, Mrs SCHA memenuhi ruang memory dlm camera aku....

Hampir senja jugaklah kami kat Isketambola... Pabila malam hampir menjelang, suhu di ISketambola juga makin menurun.... jadi tak baik untuk kesihatan bayi di dalam perut.... maka sudah tiba waktu utk pulang....

Kapal terbang yg kitorang naik, diparkir di bawah bangunan ni.....
Walaupun penat dan kaki melecet... demi isteri tercinta ku pertahannnnnkannnnnn......

Catatan SCHA: Sonok tak?

Catatan Pendek: Camnolah Pasukan Badminton Malaysia nak dpt piala Thomas, klu ngan Jepun pon pancit.... Ish ish ish....

6 comments:

atiza said...

Tq so much abi..perjalanan yg menyeronokkan n penuh cabaran..pasni blh berkongsi perjalanan isklebangola plaks.. hehe

sue said...

hehe..merinyer isketambola tu..hurm dekat nagn tpt keje su nih... kekadng lunch kat sini sbl cuci mata..hehehe

zul said...

atiza: insyaAllah... byk lagi yg bleh dan tak bleh dikongsi... utk kiter2 ajer...

su:oh yeke su keje kat isketambola... menarik2... klu tau leh mintak belanja...

xeea said...

hamboih hamboih
syioknyee sopping barang baby kan?

aku tak sabar tunggu laki aku bonus bulan 6 nih. pastu, aku pun nak join ko terbang ke isketambola utk tabur kekayaan kepada alam sejagat :p

zul said...

mantop tabur duit kat isketambola ni... hahahahha...

kk said...

wahhh, bestnyeee O_____O..
eh bila wife bersalin lame lagi ka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...