04 February 2009

Multiple Intelligences


Hari ini, suasana kerja sama saja seperti hari2 biasa...

Sewaktu di pejabat, sambil tangan duk pegang 'mug' (baru beli semalam), mata tertumpu pada satu borang ujian personaliti yg duk bergelentayangan (perkataan aper ni?) pada dua org pensyarah wanita...

SOT cuber menyibukkan diri lantas mengisi borang tersebut....

Dengan aksi 'penganggur isi borang mintak kerje setelah 18 tahun mengangur' (ish3), bersungguh2 SOT duk mengisi borang 2 muka dengan 70 soalan tersebut...

Tajuk: Multiple Intelligences Test (Horward Gardner's MI Model)..

Markah:
  1. Logical-Mathematical (29 marks) - highest
  2. Linguistic (28 marks)
  3. Spatial-Visual (28 marks)
  4. Intrapersonal (28 marks)
  5. Interpersonal (27 marks)
  6. Musical (26 marks)
  7. Bodily-Kinesthetic (24 marks) - lowest
Ini bermakna, kekuatan minda SOT menjurus kepada 'Logical-Mathematical'

Kalau ikut markah tu, SOT jugak bersifat Linguistik, Spatial-Visual dan Intrapersonal....

Nak wat ujian yg sama? nak tau maksud setiap 'intelligence type' tu? Meh ah KLIK SINI ....

11 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

bergentayangan lah zul the actual word...di awang-awangan.. ;)

uih test per tuh? takmo jwb pape test...cukup2 lah time skolah dlu...ngee :D

zuhaimi zul said...

ooooo... bergentayangan rupanyer.. patut cam pelik jek bunyi nyer...

test kekuatan minda ah... zul mmg biasak bagi test... klu nak test mai ah... ahak..

Ridhuan said...

i like doing those tests.. for more interesting tests.. go to tickle.com and register. add me as friend with my email eworque@yahoo.com

arie anuar said...

dapat gak belajar perkataan baru ari ni..bergentayangan..
hehe..~

zuhaimi zul said...

duan:
amboi siap promote lagi...

arie anuar:
selamat datang ke blog zul ni...

xeea said...

bergentayangan?

automatic aku ingat kat awang. ko ingat lagi tagline dia tiap kali nak abis hujah? kalid hafal kot. huuu

btw, aku byk kat interpersonal, linguistic ngan music.

yeayyy!! boleh masuk AF!!

zuhaimi zul said...

yelah tu... apa lagi jom ah gi ujibakat kat KL....

bleh ah kiter jadi teman serumah nnt kt banglo af tu...

huhuhhhuhuu... matilah nnt semua student aku undi sampai menang...heehehehehhe

Marini said...

musical 26 markah..apa yg ko tahu main alat music??bersiul ke? hehehe...gurau beb...

zuhaimi zul said...

26 marks to the 2nd lowest k... means that i mmg tak pandai music...

tapi dulu zul join pancaragam sekolah tau... main melodian n keyboard... jgn tak tau...hehehehhe

al-hussaini said...

haha..ingat lagi xeea ngan statement awang...Awang kat Melaka skang ni. Tengah buat bengkel debat kat utem.

bergentayangan la c zul ibarat pontianak memanggil-manggil namamu di malam Jumaat...

zuhaimi zul said...

yelah tu... maka bergentayangan jugaklah mak2 lampir mengejarmu wahai husaini... hehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...