17 February 2009

Geng: Pengembaraan di Wad Kecemasan

Harapan, impian dan cita2...kiter manusia hya mampu merancang, Tuhan yang menentukan...

Selaku Hamba Allah kiter wajib percaya kepada Qada' dan Qadar...

Biarpun kiter bersungguh2 nak sgt buat apa yg kiter suker, tapi kadang2 kiter lebih diperlukan di tempat lain...

huhuhuhuhuuhuhu...

Semalam SOT rancang nak gi tgk Upin&Ipin tapi tanggungjawab sebagai pensyarah membawa SOT ke wad kecemasan...

Apa yg berlaku? Jeng... jeng... jeng...

Alkisah, toiyeeeeppppp.....hehehehehehhe

Salah sorang daripada pelajar SOT mengalami kemalangan motosikal...

Sbgai ibubapa pelajar kat sini, SOT merasakan sgt perlu utk SOT pergi melawat beliau...

Jadi, daripada Geng: Pengembaraan Bermula dah jadi Geng: Pengembaraan di Wad Kecemasan...

Semoga Khairuddin cepat sembuh... Lain kali bawak motor elok2 ek.... Ish3....

10 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

tetap lawak entry cemas kann...toiyeppp...siot jeh

hope ur student getting better...amin :)

Kee Yong Pin said...

We are very sorry to hear this. All the best to your student. Don't worry, our movie is still waiting for u in cinemas.

Cik Oren said...

bertuah sungguh student SOT..hehe..

al-hussaini said...

apakah kecederaan yang dialami oleh Khairuddin tu Dr. Zul?

Sila jawab....

zuhaimi zul said...

nuar... lawak ker?...hehehehheh..

kee... thank for visiting... nice to know u..

cik oren... bertuah yg mcm mana tu?...

Husaini... doktor katanyer..hehehhe.. xtually dier mengalami kecederaan yg agak teruk di muka... maybe dier tersembab ke jalan mengakibatkan pendarahan teruk di kepala dan muka.. pon begitu, tiada kecedaraan dalaman..

ary said...

alhamdulillah lah dia ok..yg bawa motor berhati2..yg tgk wayang pun sama..berhati2..ari tu angkara wayang..keta langgar fire hidrant...tapi bukan kes pengembaraan bermula..dia bride wars..haha...

zuhaimi zul said...

ary... ish3..camno ah bleh langgar plak...

ary said...

biasa la fire hidrant kan rendah je..punya la excited...kedeboom...

azhan said...

hmm.. SOT sanggup mengorbankan upin&ipin semata2 kerana student die.. mmg pengorbanan besar tu..

anyway, saya nk promote skit, pasal upin & ipin.. ye la, selalu rakyat malaysia terpengaruh nk tgk citer2 barat kt wayang (mcm saya la..), pastu bersempena kempen boikot US ni, dh "berpuasa" kejap dr berkunjung ke panggung wayang..
demi palestine, dr tgk kt wayang, berubah jadi tgk kt pc @ dvd..
dr mengkayakan org US (+ dpt gak saham kt yahudi), baik download sendiri @ mengkayakan tokey cetak rompak.. at least duit tu dpt kt org malaysia je..

btw, sambung balik "promotion" tadi.. lepas dh lama tak gi tgk wayang ni, rase agak berbaloi tgk citer upin & ipin..
dr segi grafik yg lawa, jalan cerita yg teratur, lawak yg tak kering gusi, bagi saya, mmg setanding dgn animasi barat..
malah, bagi saya sendiri, cerita upin & ipin ni lagi best dr "bee movie"..

so, ramai2 la tgk citer tu..
moga2, dgn kutipan wayang yg tinggi, membangkitkan semangat pelukis animasi tempatan utk terus berkarya & menghasilkan filem yg terbaik di mase akan dtg..

err.. terpaksa stop sini..
takut panjang2 nanti, kena sound ngan SOT.. ;)

zuhaimi zul said...

betul..betul..betul...

sebenarnyer, sampai ke saat ini, zul masih belum berpeluang gi tgk budak dua org tu... sibukk memanjang... huhuhuhu

takpe ah azhan oi... panjang2 pon takpe..den tak marah eh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...