11 October 2012

Papasenduk: Pizza 'lah' sangat...

Salam,

Semalam terbaca/tertengok entry budak Syazwan Che Deraman yang ini...

Tetiba teringin sangat nak buat pizza. Jangan tak tau, aku memang bleh buat pizza. Bukan pandai ok, 'boleh buat'. Berbeza tu.

So, call cik puan bagitau malam ni suami tercintanya akan memasak pizza. Very happy cik puan sbb tak yah masak.

Keluar keje jam 5, dengan semangat berkobar-kobar, memecut Baby City ke pasaraya pilihan.

Pun begitu, berlaku kesesakkan yang melampaui batas. Tekad aku pilih jalan altenatif. Okbai, jalan pilihan kedua juga sesak teruk. Rasanyer aku masih di Kuantan. Bukankah kesesakkan hanya berlaku di Kuala Lumpur? Emmmm, no answer.

Jam 6, tiba di pasaraya A (pasaraya bukan pilihan). Ambil satu dua lima barang. Teeetttt. Bahan utama takde. Letak semula semua barang yang dah diangkut. Beredar tanpa rasa bersalah, tapi salah sangat menyampah.

Jam 6.20 tiba di pasaraya B (pasaraya pilihan sepanjang zaman). Ambil tiga empat lapan barang. Teeeetttt lagi, bahan paling penting takde.

Camner ni. Dah janji dengan Cik Puan nak buat pizza. Tinggg. Mentol menyala di kepala hotakku.

Jeng jeng jeng...


Siap gak dua keping pizza... walau pelbagai rintangan menimpa diri ini...

Jom tengok resepi dan cara membuatnya.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Resepi

Sekotak pizza hawaiian Chicken jenama Karts.

Cara membuatnya

Panaskan oven pada 210C, then bakar selama 15 minit.

Siaplah dua keping pizza dalam masa 30 minit. Yeayyyy.


HAMPEH JE KAN. ASALKAN DAPAT MAKAN PIZZA. OKBAI.


9 comments:

Syazwan Che Deraman said...

kehkehkeh.

beli yang segera pon segera lah.
boleh makan segera kan...

thanks bro.

actually kan, gambar gambar tu diambik dalam thechive.
try google thechive.
banyak gambar menarik.

combi said...

haha..ptt nampak sedap ;p

do visit:
http://edazzleshop.blogspot.com/
https://www.facebook.com/EDazzleShop/

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hek eleh!! Sangkakan homemade.

Mlm td pun kitorang laparkan pizza, sudahnya call domino, beli sekeping je sbb baru lepas mkn nasi.

zul said...

syazwan: dah try google, skali penyedia internet kat opis ni, block daaaa... apsal tak tau...

zul said...

combi: dah lawat blog yg disarankan... nnt biler nak bagi hadiah kat cik puan, bleh ah usha kat blog combi..

zul said...

kak sam: nanti ai buat yg homemade punyer..hehhehe

Cikgu Ma said...

tipu jugak...hehe

cik azLyzah⊙.☉ said...

hehehee....ape2 pon.Jimat klu msk sendiri.ye takkk..btw done follow awak..

http://azlyiejah.blogspot.com

zul said...

cikgu Ma: hahahahha... mana ada tipu...

azlyzah: betul betul betul... follow awak jugak...tq...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...