19 January 2010

Betul ker hebat???!!!!.....

Assalamualaikum dan salam muhibbah...

Kawan2, hari ni baru jek start kelas utk sesi Jan 2010... setakat ni aku dah ader 40 org student yg perlu aku ngadap sepanjang sem ni... petang ni ader 1 kelas lagi, tak tau ah baper ramai...

Today, aku nak wat entry dalam bentuk persoalan plak...

Persoalan ni timbul baru2 ni...waktu aku odw balik umah mertua aku kat Melaka....

Pemanduan aku yg memakan masa 3 jam agak mencabar (sbb terkena situasi sakit perut melampau...heheheh, kantoi)... tapi masih tenang, sbb nak jumpa isteri tersayang...

Aku melalui jalan Kuantan - Muadzam Shah - Segamat - Tangkak - Ayer Keroh...

Dalam perjalanan di atas 'jalan tinggi' PLUS, area Jasin, waktu tu kira2 jam 9.30 mlm... aku memecutkan Baby City aku tu sekitar 140km/j (pak polisi, jgn saman saya, lebih 30km/j jekkkk...)...

Dari cermin pandang belakang, aku melihat sebuah kenderaan memberikan lampu tinggi... sgt 'bagus' tingkahlakunya itu....

Sebagai pemandu yg berhemah dan sedar diri keter aku ni slow, maka aku berpindah ke lorong paling kiri....

Tak sampai 5 saat keter tu memotong aku dengan laju sekali, anggaran kelajuan 160 -180 km/j... sebuah Mercedes, mmg tidak menghairankan....

Tapi tetiba aku terkaku katak sebentar, apabila aku melihat sebuah kenderaan mengekori rapat (cucuk angin) Merc tersebut...means kelajuan mereka hampir sama.... yg aku terperanjat tu sbb kenderaan itu sebuah Myvi berwarna BIRU....

Jadi timbul persoalan disini, Betul ker, MYVI ni hebat sehingga bleh cucuk angin Mercedes?

*** Mr Bullet, kisah ini tiada kena mengena dengan kereta comel kamu itu...

Catatan SCHA: Bi sentiasa memandu secara berhemah kerana mengingati "insan tersayang"

10 comments:

BULLET said...

hahahhaha, baru ko tau myvi hebat...sebenarnye untuk pengetahuan kamu wahai abang iparku, even kete proton saga pun boleh compete ngan merc...cumenye enjin kete yang bukan merc tu akan cepat panas dan temperature akan naik mendadak melebihi paras normal...kalau kereta tersebut ade turbo sekalipun, dia xkan lame dapat bertahan sebab enjin kete yang ber cc besar lebih tahan lame berbanding yang cc kecik...sebab tu la myvi kitorg tu xbawak laju...paling laju pun 120 jela...pastu 110 balik...lagipun bak kate orang2 ( orang2 leh berkate2 beb ), ape gune letak meter sampai 220 kalau xleh bawak laju2...sebab tu la orang tu bawak laju...dan satu lagi, laju atau pelahan, sume atas driver...kalau driver berani mati, ok la kot bawak laju...amacam? ok x entri + komen ni....hahahhahaha

Aujinz said...

betul betul betul...

Si putih aku pun leh buat gak...
tapi tak selalu laa..
dah otai dahhh...:))

zul said...

ooooo, camtu ker? emmm, ini kes kecik tak sedar diri lah ni yek... ish33....

nurul aziyana said...

aku rasa kan, myv tu xder pemandu...ahaks..ko xtgk btul2 agknya..erm tp blh la kalo nk caye sbb mmg myv superb..hahha kalah ar city ko tuh

Miss Nurul said...

idop MYVI!!! hohoho..........

Rih0ney said...

myvi mmg lajuuu...kalo kaler biru tu laju, kaler putih lagik laa laju tau!

zul said...

mai ah, para pemilik myvi cuba menunjukkan keter mereka sgt hebat..lalalallala

aShaBuLz said...

pergh.....best r korang semua. aku juga yang tak ada kereta. takleh nak join venture. chet.

日月神教-任我行 said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情

揚州炒飯Penny said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...