06 September 2009

Selepas Induksi.....blur....

Lama jugak SOT tak update laman sesawang ni.... bukan malas... hari2 bukak blog ni, tapi tak sempat nak buat post...

Kali ni SOT nak citer skit, aper yg berlaku pada hari pertama SOT mula bekerja selepas 2 week berkursus di KL...

Tiba jek di pej, berdiri di hadapan meja, blur... itu jek perasaan yg ader...

Atas meja ader byk surat2 terbiar... byk jugak.. termasuk fail2 yg tak siap2 lagi sejak sekian lama... fail aper? sah2 lah Fail Rancangan Pensyarah (FRP)....

Tetiba jek, byk plak jawatan baru yg perlu dipenuhi... byk? taklah byk tambah 2 jek lagi...

1. Pengerusi Jawatankuasa Gema Ramadhan 1430H... agak menggerunkan sebab pertama kali kena jadi 'bos' program... bawah SOT plak ader staf2 yg lebih berpengalaman... aduiiihhhh penat...

2. Jawatankuasa MQA Polisas.... yg ni tak tau lagi bidang kerjanyer...

Pasal MQA ni, SOT teringat satu peristiwa yg terjadi minggu lepas... BAru jek masuk pej, ader ah sorang member datang jumpa SOT bagi satu surat... surat panggilan meeting... katanya jam 8.30am hari tersebut...

Masa tu dah jam 8.20 pagi, maka dengan bergegas2lah ke lokasi meeting... setibanya di lokasi meeting, tak dok org pon... rupa2nya salah tarikh.. minggu depan daaaa.... aduisss penat jek gelabah2....

Mulai minggu lepas SOT dah berpindah umah... dari umah kuarters di POLISAS ke umah mama abah SOT... bukan nyer nak melepak bawah ketiak mama n abah, tapi adalah sebab2 yg tertentu...

"selamat berpuasa, seronok tau berpuasa kat umah family, tak yah susah2 nak masak, semua mama dah siapkan"

3 comments:

zikrialias said...

wa....Thniah en zul kerana dapat banyak jawatan...heheheh....

zul said...

tq... tapi apa yg best nyer...

makin bertambah t/jawab... gaji camtu jugak...

takpe2, keje itu ibadah... amin...

zikrialias said...

hehehe...tol tu en zul...kerja satu ibadah....xpe...nt bleh jadi pensyarah contoh...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...