12 September 2009

Pic Kem Jati Diri

Emmm, akhirnyer ader gak ruang dan peluang nak update laman sesawang ni...

Sepanjang minggu ni SOt agak sibuk menguruskan Program Gema Ramadhan dan Kursus PIC...

Tapi mende2 tu nnt2lah SOT citer... kali ni SOT nak tunaikan janji... nak citerkan kat korang semua pasal Program Jatidiri anjuran Kelab Elektron POLISAS (SOT as penasihat Kelab)....

Tarikh: 14 - 16 Ogos 2008
Lokasi: Jeram Bechung, Kuala Medang, Pahang

Xtually program ni dikelola oleh Koperasi BTN negeri Pahang yang dilantik sebagai consultant oleh pihak POLISAS.... SOT pegi sebagai pemngiring sajer, but kadang2 jadi penyibuk jugak...

So, u all tgk ah gambar2 sepanjang program tu berlangsung...

*Khusyuk betul bebudak ni, semangat berkobar2

Sebaik sajer tiba, bebudak ni semua diarahkan membina khemah penginapan diorang... then diorang diberi taklimat keselamatan oleh komanden Kem "pak Uda" dan Pengarah Program Ustaz Hamizi....

* Ustaz Hamizi duk citer kisah kura-kura ngan arnab, baru ah SOT tau, citer tu ader sambungan hingga 4 episod...ish3

Malamnyer pulak berlangsung sesi ceramah team building dan ice breaking... meriah tul aktiviti ni... malangnyer gambarnyer agak gelab gulita, tak dapek ah nak nunjuk kat sini....

* Senaman ala2 komando, SOT duk bergolek atas katil lagi masa ni..hehehhehe

Malam tu, bebudak ni tidur dlm khemah ah, even hujan sepoi2 bahasa.... paginyer, dimulakan dengan solat subuh berjemaah, bagus bebudak ni.

Abis jek solat subuh, diorang semua darahkan bersenaman pagi kelolaan Pak Uda, bekas komando... cara dier wat senaman tu mmg hebat... geli hati pon ader gak...

* xtvt ni lah yg menemukan SOT ngan bakat2 pendebat poli...

Lepas senaman n sarapan pagi, bebudak ni mulakan xtvt LDK... macam2 diorang kena wat....

*LDK Paku: yang ni klu suruh SOT wat, belum tentu bleh berjaya.... tapi pelik gak, camner ah bebudak ni bleh wat, hebat2,... biler ditanya rahsia diorang, jawapan nyer "kerjasama"

* ish3, dah macam PATI nak kena hantar balik indon jek....

* Yang ni namanyer, Musang BErjanggut.... macam2 cara gak bebudak ni guna nak asingkan garam dalam beras tu....

* Sedih tgk bebudak ni memasak... mcm2 gaya, tulah lain kali rajin2 ah tolong mak kat dapur...

Lepas aktiviti LDK, bebudak ni diarahkan memasak makan malam diorang sendiri.... mcm2 ragam bleh dilihat... kesian2...

* Chicke Dance: SOT dah blah awal2 lagi, takut2 kena tarik naik pentas...

Malamnyer, selepas solat maghrib dan ISyak, dijalankan xtvt malam kebudayaan... SOT dijemput menjadi juri profesional..hehhehe.. merasalah bebudak ni kena lazer ngan SOT... Tema malam kebudayaan tu, Kemerdekaan Malaysia.... bakat diorang? boleh lah, daripada takde....hehehhe


*Gigih mengikat rakit...

HAri ketiga dipenuhkan dengan xtvt berakit.... sebelum berakit kena ah bina rakit dulu... malangnyer, utk aktiviti berakit ni, SOT tak dapat ikut, sbb sot kena bergegas ke KL utk menghadiri kursus Induksi.... SOt sempat tengok diorang berlepas jek... Rasa terkilan gak sebab tak dapat nak join diorang, but lain kali boleh buat lagi....

* Sebelum berakit, kena ah uji keberanian dulu....

* Semangat-semangat...

* Apa yang penting? Kerjasama....

* dah selesai, muka puas jek bebudak ni...

XTVT berakit ni merupakan aktiviti terakhir utk program ni..... Program ni tamat kira2 jam 2 ptg... namun malang jugak nasib bebudak ni apabila bas yg sepatutnyer amik diorang sampai lambat.. idorang hanya pulang ke polisas kira2 jam 9.00 malam.... kesian...

Apa2pon, SOT agak berbangga dengan program ni sbb ia berjalan dengan lancar dan mencapai matlamat yang ditetapkan....

2 comments:

farish sinclair said...

cm best la sot :p

zul said...

mmg best pon....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...