01 September 2009

Perjalanan Pulang Yg Panjang...

Sebelum SOT mulakan entry kali ni, SOT nak ucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke 52 buat semua rakyat MALAYSIA... marilah kita sama2 insaf dan bersyukur kerana kita dilahirkan di bumi bertuah ini...

Emm, induksi tamat pada 27/8/2009 setelah peperiksaan dijalankan pada jam 9.00 pagi hingga jam 12.30 tgh hari... Check out hotel jam 2.00 petang... Alhamdulillah segalanya baik dan membanggakan, walaupun exam bahagian esei agak "menggoreng" skit....

Tapi pasal induksi ni nntlah SOT rumuskan kemudian.. kali ni SOT nak ceritakan skit pasal perjalanan pulang SOT yg agak panjang... check out hotel 27/8/2009 tapi tiba di kuantan 30/8/2009... Ha? kenapa ek?... mari kiter saksikan...

Selepas sajer check out dan bersalaman (sambil nangis2 bagai..hehehhe) ngan member2, SOT menghubungi sahabat SOT, Akmal... perancangannya nak lepak umah dier barang semalam... tetiba Mr akmal ni sibuk plak keje nyer... dier bleh cakap "Ko drive jek dulu dlm KL tu sampai ko sesat... pastu ko berhenti ah mana2, dlm kul 3.30 aku amilk ko"... mak aih meraban jugak SOT mendengarnyer... Nasib baik ader sorang lagi sahabat nak ke Mid Valley, dapat ah jugak SOT follow dier n lepak baca buku kat MPH...

Sekitar jam 4.30 ptg, mr akmal tiba di mid valley, so SOT follow keter dier utk ke Sentul, lokasi umah dier ah... mak aih, dier punyer drive cilok mencilok... sot pon follow sampai lebih dari 3 buah keter yg bengang ngan baby CT SOT...

Mr Akmal, my best fren....

Maka melepak ah SOT di rumah mr akmal yg besar bagak tu... berbuka, berterawikh n bersahur.. tq to mr akmal n family...( kurma yg mak ko bagi tu mmg power)....

28/9/2009 - Setelah dimarahi tunang SOT yg dah menunggu sekian lama di USJ, SoT memulakan perjalanan dari Sentul ke USJ... bertemu ngn Cik Tunang di Mydin MAll USJ... dengan muka ala2 manja, SOT berjaya melembutkan hati Cik Tunang yg agak membara...hehehehhe

Lokasi pertama, pejabat adik SOT, amik kunci umah dier (lokasi tempat penginapan sot malam tersebut.)... kemudian bergerak menuju ke Klang utk menempah kad kahwin kitorang...

Ni gambar lama, aritu tak sempat plak snappy2

KAmi menempah kad di Grazine Klang, design nyer agak mengancam gak dengan kos yg mengagumkan...

Selepas selesai urusan tempah menempah, kami bergerak ke Jusco Bukit Tinggi Klang... Matlamat nak beronggeng jek... tapi melayang gak sekeping 2 kertas yg ader gambar Agong... beli baju Polo n jam tangan buat Cik Tunang...

Waktu berbuka kitorang berdating kat Pizza Hut... sedap tul air limau kasturi kat Pizza tu... dah usha dah resepi dier... mudah jek....

After antar Cik Tunang kat USJ semula, SOT menginap kat umah adik SOT di Taman Sentosa Klang...

Keesokkannya, 4.30ptg, SOT bergerak ke Seksyen 7 Shah Alam Bertemu ngan member2 zaman belajar degree dulu... kitorang dah plan nak berbuka poser sesama...

Ni lah kengkawan dari Kiri: Mamat gemuk, rem, Wak, Kerul n Ajib...(tiada dalam gambar, ayem dan adib)...

Disebabkan En Adib yg lambat, kitorang bergerak ke Port Klang agak lewat gak... sampai di tempat yang dirancang sekitar jam 6 petang... orang dah ramai sangat memenuhi ruang.. nasib baik kitorang dah book awal...

Inilah lokasi berbuka puasa setelah cadangan berbuka di hotel dan di tepian pantai Kuantan ditolak kuasa majoriti...


Book utk 10 orang tapi yang hadir cuma 7 orang...


Muka stress tunggu lauk tak sampai2 walau sudah hampir setengah jam waktu berbuka berlalu....

Lauk pauk yang dinanti telah tiba...antara menu berbka tersebu adalah:
1. Nasi Putih
2. Ikan Kerapu 3 rasa
3. Ikan Jenahak masak asam.
4. Sambal udang
5. Sotong goreng tepung.
6. Ikan Pari bakar
7. KAngkung Belacan
8. Sayur campur
9. Kurma
10. Air tembikai, carrot susu dan air mineral.


Sesudah puas makan, semua org ber'chit chat' update cerita after 1 year tak jumpa....

Ini jelah kesan artifak yang tinggal....

Selepas makan di Port Klang, kami semua bergerak ke Jusco Bukit Tinggi, sajer jek lepak2 tgk org.... sekitar jam 10.30 mlm, kitorang bergerak pulak ke Shah Alam mengeteh secawan dua di kopitiam...

Sesudah selesai semua urusan mengeteh, makan kami pon bersurai, sot bersama kerul ke Kota Damansara menghantar en ajib.. then terus ah bertolak ke Pahang....

Tiba je di rumah en Kerul di bentong, SOT dh tak berupaya nak drive ke Kuantan... makan menginaplah SOt di rumah en kerul...

Inilah En kerul.. ader sesaper nak berkenalan?....

PAgi 30/8/2009, SOT bersahur di rumah en Kerul... meriah skali keluarga ni bersahur.. almaklumlah keluarga besar, tambah plak ngan SOT sorang lagi... gamat sekali suasana bersahur di rumah en kerul ni....

SOt bertolak pulang ke Kuantan sekitar jam 10.00 pagi.... tapi tak terus balik kuantan, singgah dulu kat umah atuk SOT di Felda Kg New Zealand.. lama jugak tak melawat atuk SOT ni...

Disebabkan sot dah rasa macam nak demam sgt2, maka cepat2 ah SOt bergerak balik ke Kuantan, dah selamat tiba di rumah sekitar jam 1.00 tghhari...

Berikut adalah arahan yg Sot terima dari mama setibanyer di rumah...

"Pakai topeng tu, nnt berjangkit semua org"...

Huhuhuhuhu, sepanjang hari tu, terpaksa ah bertopeng..ingatkan duk umah dah bleh merdeka dari topeng, sekali2 .... hampehhhh...

7 comments:

xeea said...

weh abg zul,
aku blk2 induksi pun tros kena sakit tekak, selsema sume. habis semua org tanak dok dekat aku. huu

nice pics, neway. dah sambar slr mcm si kaled huseine jugak kah?

fADzly (wAK) said...

nyaru² sikit..hehehe

zul said...

xeaa... mana de... tak amik pon.. tu kamera member ..

wak... nyaru2 tu aper?

Kcynodia said...

xeea...dia cover tu...mesti slr nya...

apa yang ko cerita ngan zalina? ooo....

aku nak kenalan ngan en kerul lak lah...bole? hahahaha (ketawa dengan jahat)

zul said...

kalid... aku mmg tak beli lagi dslr tu... pic2 semua hasil dslr member aku.. takde sorok2 nyer....

zarina ek... biasak ah, borak2 kosong...

nak kenal ngan en kerul? dipersilakan, aku rasa dier sorang yg agak friendly...yg ko gelak jahat tu apsal? nak kena panah petir ker?

farish sinclair said...

uih sdapnyaa sot

揚州炒飯Penny said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...