13 March 2009

Khabar angin dan kenyataan...


Kalau kawan2 semua ada menonton Buletin Utama semalam (12/3), berita terakhir berkaitan "berpantang maut sebelum ajal"


Berita berkaitan kemalangan jalanraya melibatkan Van yg membawa pelajar POLISAS...


Petang semalam, area jam 2.00pm, SOT masuk kerja seperti biasa... Tetiba seorg sahabat SOT beritahu ader kemalangan di Jalan Semambu melibatkan pelajar2 POLISAS...


Emm, Terkejut gak mendengarnyer... lebih mengejutkan, bila sewaktu mengendalikan makmal kejuruteraan, sahabat SOT beritahu, yg kemalangan tu meragut 4 nyawa pelajar...


Khabaran tu begitu cepat merabak... mcm2 ah komen kedengaran...


Seketika kemudian SOT ke Pejabat Pentadbiran utk urusan kerja... utk kepastian, SOT bertanya ah diorang pasal kemalangan tu... "betul ke 4 org student meninggal" .... "Apa? ader yg meninggal?"... tetiba org2 kat admin plak kaget dan separuh histeria (heheheh)...


" Setahu kitorang pemandu jek tersepit n patah kaki, dalam van tu ader sorang jek student".....


Bila SOT sampai ke pejabat SOT plak, ader plak perkhabaran yg meyatakan 4 org student tu tak meninggal, diorang just pengsan jek... PULAK...


Begitulah khabar2 angin yg bertiup kencang dlm pejabat SOT semalam... Sehinggalah Buletin Utama melaporkan bahawa kemalangan tu mengakibatkan seorang pemandu tersepit dan patah kakinya... pelajar yg terlibat hya seorang...


ISH3...... berangin perut aku dengar mcm2 kabar angin...hehehhehe

6 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

penghabisan, berita tb jugak yg sahihnyer :D

zuhaimi zul said...

camtu ah al-kisahnyer-toiiyyeeepp

rizz said...

hehe nsib la ade tb 3 ekekkeee

azhan said...

hmm.. teringat lak dlu, time kursus yg scholarship anjur, die buat satu game..
dlm kelas tu ade dlm 30org..
so, pihak urusetia panggil org paling depan sekali & kasik die bace satu kertas tu..
pastu, org first kena berbisik & cerita kandungan kertas tu kpd org second, then org second lak akan bisik kpd org 3rd, begitu la seterusnye..

dh habis sampai org akhir, org akhir tu kena cerita ape yg die dgr..
pastu urusetia panggil lak random 2-3 org, utk cerita ape yg die dgr..
mmg almost 100% cerita tu jadi lain..
lawak giler..

tp dlm realiti, situasi ni tak elok gak..
SOT pernah dgr tak dlu satu citer, kate sorg ex-smtkn, hazamir, meninggal dunia.. walhal tu khabar angin je, setaun lepas dgr citer tu, leh lak saya terjumpe ngan budak tu.. hmm.. sape la yg sebar cerita tu..

p.s. SOT ada facebook tak?? dlm facebook, ade group TIOSA, utk ex-smtkn.. dlm tu gak ade bgtau, somebody plan gathering 11/4 ni..

zuhaimi zul said...

rizz... tulah pasal, TV3 gak penyelamat..

azhan.. heheh game tu biasa buat klu ader kem2 motivasi dan kepimpinan... facebook tak de ah... gathering ek.. klu jadi inform ah...

Cik Oren said...

hahaha..normal la..khabar angin memang cepat tersebar..ye laa kata di bawa angin..angin mane leh nak stop and pause kalo citer tu x betul..hihihi

tapi x baik kan...bleh bwat org sakit jantung..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...