08 July 2010

Mirror oh mirror...

* Entry ini tiada kaitan dengan Miss Mirror

Assalamualaikum, salam sejahtera...

Canteekkk je aku kan, lama tul tak update blog.... tingggg...

Ni nak citer pasal zaman dulu kala... waktu aku still study kat Universiti... rasa2nyer dalam tahun ketiga pengajian... time tu aku menunggang motosikal 125Z merah.... (macho gilek time tu bawak motor 125Z)....

Kejadian berlaku di muka pintu pagar universiti yang dijaga oleh Pak Guard dan Mak Guard kerek... mmg kerek abis ah diorg ni...penampar sekali baru tau...kahkahkahkah...

Aku yang baru sajer abis menadah telinga dengar kuliah hampir 4 jam, dengan lemah dan lesu, menunggang motosikal menuju ke rumah sewa. Agak terkocoh2 memikirkan tilam yang sedia menanti tuannya untuk landing di dada empuknya itu ...( mak aih ayat berbelit2)...

Cilok punya cilok, baik punya cilok,...prakkkk... aku langgar side mirror keter seorang pensyarah yg aku tak pernah tahu namanya..

Alamak,!!!!!.... jeng, jeng, jeng..... Persoalannya, apa aku harus lakukan.... A) Berhenti kenderaan dan minta maaf , B) Terus ke mesi atm keluarkan sejumlah wang dan bayar pada pensyarah itu, C) Cepat cepat lompat atas keter pensyarah tu sambil sujud memohon maaf, atau D) Segera pulang ke rumah dan tidor...kan aku ngantuk giler ni....

Jawapannya ada D...tettttt..... Aku terus jek balik umah tanpa menghiraukan apa yg terjadi pada side mirror keter pensyarah tu...daaaaa.....


Beberapa bulan yang lalu.... kejadian di simpang cengkeh kuantan.... keluar sajer dari Politeknik, setelah berusaha keras mendidik anak bangsa, aku menuju pulang ke rumah ayah dan bonda...cewaahhh.... Lampu isyarat menunjukkan warna merah... tanda pecut..ops, salah, tandanya berhenti...

Sambil mendengar radio THR gegar pantai timur,....Prakkkk... macam biasa ku kenal bunyi itu....tapi di mana ya...

Dengan selamba jek seorang student telah melanggar side mirror keter aku.... Apa yang student tu buat lepas tu?.... Jawapannyer adalah D.... alamak, macam balasan je kan... tapi aper dosa aku? huh....heheheheh

Beberapa bulan yang lalu juga.... kejadian di sekitar jementah segamat johor... jam menunjukkan hampir 9 malam... kawasan jalan itu agak gelap gelita... jalannyer juga berbengkang bengkok...

Dari depan kelihatan 2 buah lori jalan beriringan... di depan treler dan belakang lori roti... semakin aku menghampiri mereka, tiba-tiba lori roti itu menjengukkan sedikit kepalanyer.... pangggggg.... terus melanggar side mirror keter aku....

Berderau darah aku... abis ah hancur side mirror aku... nasib baik tak tercabut...tapi calarnyer tetap ader... dan dalam keadaan itu, lori tersebut tidak pon berhenti malah memecut laju...mungkin dier nak tercirit kot.... huh....

Moral of the story mory: What u did u get back double....huhuhuhuhu

Catatan SCHA: Sebulan je lagi....tak sabar sangat...

7 comments:

syaf said...

muahahah kaw bikin aku cuak...
so far dah 5 side mirror krete aku langgar...bese time2 jalan jam..cilok nyer pasal...kalau kaw kene double alamatynyer aku lagik teruk r nanti...karma!!!

x mo r pakai krete,.,,muahahah

Miss Mirror a.k.a Sam said...

hahaha...what goes around comes around!!!

zul said...

syaf: abis ah ko... merasa ah side mirror ko barai 80 kali...hahhaha..

MM: huhuhu

PUPUT said...

dulu masa study pon salu camni..tambah2 time nak cilok2 bila jalan jam sesak giler....D jugak jd pilihan...hehe...

~ ReD ~ said...

mueheheheh.kena dgn lori tuuu..


Latest entry : Pengakuan Terbuka : Aku Curang Pada Kekasihku!

En iLham said...

pengajarannya bro kene carik balik pensyarah tu n bagi duit ganti rugi

haha

barulah side mirror tak kene langgar lagi.

hehe

p/s : update jugak bro. lama jugak menunggu entri baru nih.hehe

nurul aziyana said...

bila bc entry sebelum gmbr aku dh nk comment ptt la student lnggr keter ko..then bila scroll ke bawah ko dh tulis dh pun...hahahha sebenarnya betul la tu..what u give u get back..moral of the story dont give....muahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...