15 June 2010

Macam ada yang hilang, apa ek?...

Assalamualaikum semua....

Cuba u all tgk 2 pic kat bawah ni, aper yang hilang ek?


Pic sekitar tahun 2006

Pic terbaru, 2010..

Korang ader perasan sesuatu yang berbeza (yg amat ketara) antara 2 set gambar2 aku... ye ye, aku tahu, ke'hensem'an aku tak pernah berubah... sentiasa hensem, kacak, bergaya, aku mmg tembam... Sudah, cepat cari, aper yg berbeza...

Ya, betul... cermin mata... (cesss, aku yg tanya, aku sendiri yg jawab)... kemana cermin mata aku ek? Sejak tahun 2007 (bermula pengajian master) aku mmg dah tak menggunakan cermin mata. Kenapa?

Xtually, bukan mata aku dah tak rabun, but pada awal2 wat master tu, biasiswa belum masuk lagi, perbelanjaan dari PAMA agak berkurangan, duit yg ader cukup makan n minyak keter jek. Nak dijadikan cerita yang lebih malang, cermin mata aku plak patah (gatal nak guna yg frame less). Takdok duit nak cekau beli yg baru.

So, sejak aritulah aku dah tak menggunakan cermin mata. Bleh nampak ker? for sure buat2 boleh jek. Dalam kelas mmg kena duk depan sekali. Konon2nyer pelajar terbaiklah. Lagipon , power bukan tinggi sangat pon (sajer gatal nak pakai cermin mata). Tapi aku sedar sesuatu, sejak aku tak menggunakan cermin mata ni, kualiti penglihatan aku makin merundum. Terutama mata sebelah kanan. Uishh, malas nyer nak gi wat cermin mata.

Org kat kedai cermin mata ader cakap, "kalau u tak wat spek, mata kanan u bleh jadi 'mata malas'..." MATA MALAS!!! Apa tu ek? Camno ek?

Catatan SCHA: Masih berkemampuan merenung wajahmu yg cantik berseri...

8 comments:

syaf said...

motip kaw sebenarnye bukan nk cite sal cermin mate, ko nk tunjuk kat aku yg kaw dulu jumbu kan kan kan...ngaku sajork

zul said...

eh eh, aku tetap jambu, dulu, kini dan selamanya..gitu...hahahahha

fADzly (wAK) said...

jambu air ke jambu batu? hehe
apa cerita terkini?

~ ReD ~ said...

pakai lah contact lens..hehe..suka tgok awak yg x pakai spek:D

zul said...

wak: jambu golok..hahahahha... cerita terkini? emmm, biasa2 ajer...

RED: emm, sy pon selesa tak pakai spek.. lens mmg tak hingin nak pakai..renyah...

Rih0ney said...

pakai lens memule je rs cam leceh..pastu bile da biase ok je..in fact OK SGT tau!

Miss Mirror a.k.a Sam said...

akak rasa...mata kanan akak pun dah jadi "mata malas" jugak la rasanya.. tapi akak wat dekkk je..org kata akak pakai spek makin huduh..so, akak tak nak la menghuduhkan diri akak...

atiza said...

Erm.. misai pun ilang jugakla.. mana pegi ek.. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...