01 February 2010

Hujung minggu yg indah...

Assalamualaikum kawan2...

Cantteeeekkkk jek aku kan, update blog seminggu sekali ..hahahahhaha....

Sebelum memulakan cerita hujung minggu, pagi2 hari ni, aku dan kawan2 agak terkejut mem'beruk' apabila menerima sekeping kertas...jeng jeng jeng....

Korang nampak tak kertas kat atas tu?... mesti korang kenal kan.... kad ketip (punch card) itulah nama yg diberi... sungguh indah nama itu....

Kenapa kitorang terkejut mem'beruk'????.... well dan bertahun angin dah kitorang guna sistem canggih manggih.... punch guna thumb print (walaupun dah ramai guna password)... tetiba jek kembali ke zaman mula2 Mahathir jadi PM dulu.....ish3

Persoalannya, kenapa perlu kembali ke sistem yg byk kelemahan ni... merasalah lepas ni sorang punch 10 kad.... lalalalalalalallalalalala.......

Tapi, sebagai kuli, apalah yg aku leh wat kan...ikut jelah labuuuuu....

Ok ok... cukup pasal punch card, sekarang aku nak citer pasal hujung minggu aku yg indah....

Minggu lepas turn Sabak Bernam menjadi pilihan hati utk pertemuan cinta....

Sabtu (30hb jan), aku ngan wife merancang utk gi jalan2 since kitorang dah lama tak gi jalan2 jimba2.....

Lokasi pilihan IKEA, tapi malangnyer hari sabtu aritu Thaipusam, sah2 jam melampau....

Emmm kat mana ah tempat yg tak jam aaaa?... jalan dier leh baring2, tidur atas jalan pon takde org nak langgar.... emmmm... oh ya? mmg ada tempat itu di Malaysia....

Cuba korang teka kat ner? Jawapan dier korang tgk pic2 kat bawah ni...
.
.
.
.
.
.
.
.




Dah dapat jawapannyer?.... hahaahahahahaha... betul tak aku cakap kat sini jalan dier leh baring2 takde org nak langgar punya.....hehehehhe

Syok jugak ah mneghabiskan masa ngan isteri tercinta di pusat pentadbiran negara... maklumlah, kitorang ni kakitangan awam...tempat ni memberi semangat kerja yg tinggi tau...cewaahhhhh...

Yang penting sekali, kasih sayang makin bercambah selari dengan percambahan saiz badan.....hehehehhe

Catatan SCHA: Masanya akan tiba, kita akan hidup bersama tanpa dapat dipisahkan lagi....

10 comments:

Aujinz said...

huishhh...

Putrajaya kaaa?..
ok ok..

(..menyesal aku tak skodeng..)

biasalah membesar..errr..sape yang membesar?..

nurul aziyana said...

alahai ciannya..putrajaya..xder tmpt len ke??ahaks

zul said...

aujinz: apsal tak skodeng...klu tak, leh kenal2..hahahah... aku ah yg besar, bini aku membesar sbb ader baby dalam perut...aku membesar sbb aper ek?

mekna: uishhhh...best ah pegi putrajaya as pelancong, berbanding gi putrajaya sbb nak dapatkan pengesahan JPA...lalalalalala

Miss Nurul said...

uit..blh gak lagu tu? dari thumb print ke punch card lak.. huhuhuhu..

pelik2...

zul said...

heheheh, segala2nyer boleh...

aShaBuLz said...

haha..aku suka ayat last tu. tapi saiz badan siapa ek? ko skali ker? haha..

syaf said...

motip lah nk punch card2 bagai..x sanggup aku...kuno sangt..
heheheh

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hahaha...zaman mahathir jadi pm ya....hahaha...layankan saja =D

sue said...

hurm punch kad!!! offce su pun sama dah canggih tetiba kn pakai jugak punch kad nih.. hampeh tul... org lain buat hal x pasal2 kn pakai punch kad nih

Kcynodia said...

banyak indahnya kalau punch card..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...